TRAVEL: GREECE -THASSOS - LIMENARIA 2015

2015-07-26

Tak, už som konečne doma. Niežeby som si to dostatočne neužila, ale desať dní je na mňa príliš veľa. Ako prvé som sa rozhodla napísať všeobecný článok z mojej dovolenky spolu s fotakmi a neskôr pridať aj walk around články, ktoré som si pre vás z dovolenky pripravila. Vopred musím spomenúť, že v Grécku som bola štvrtýkrát, lenže Thassos bol pre mňa novinkou! Ešte nikdy pred tým som nestrávila čas na ostrove a musím povedať, že to miesto ma neskutočne očarovalo. Po 24 hodinovej ceste autobusom som toho mala plné zuby, ale krásy ostrova ma dostali. More a ihličnaté stromy sú čudným spojením, ale veľmi upokojujúcim. Až keď som prvýkrát ležala na pláži, uvedomila som si, že toto je to najlepšie miesto na premýšľanie. Strávila som premýšľaním väčšinu hodín a ten zvyšok som strávila čítaním. Tí, čo sledujú môj instagram už vedia, že som prečítala rovno dve knihy - If I Stay a One Day. Tá prvá ma dostala po tej sentimentálnej a romantickej stránke mojej duše, ale One Day je odteraz moja srdcovka. Odkedy vyšiel film (ktorý som ešte nevidela) som mala chuť si prečítať knihu, ale prišlo mi to príliš dlhé a zložité, až som sa nakoniec odhodlala. Ten krásny príbeh dvoch obyčajných ľudí, pohľady na ich úspechy a pády v jednom dni každého roku a potom ten zdrcujúci koniec. Ale dosť bolo o knihách, veď na dovolenku som nešla čítať (aj keď nie som si celkom istá). 

Na Thassose sú nádherné pláže a my sme boli na šiestich rôznych plážach počas desiatich dňoch. Mne osobne sa najviac páčilo na Trypiti (neviem, kde presne je ypsylon, pretože všade to písalo inak). Na tejto pláži sme boli najviac - až tri dni. Obrovské vlny mi lichotili, keďže som veľké dieťa a do vody som sa hádzala ostošesť - veď tak vyzeral aj môj chrbát (au). Jeden deň sme si dokonca prenajali auto, aby sme prešli celý ostrov dookola. Inokedy sme zas šli na výlet loďou, program bol jednoducho nabitý. Čo sa týkalo jedla, tak sme mali na večeru ako správni turisti gyros či souvlaki, Jedného dňa som sa rozhodla, že si v taverne Pirofani objednám boloňské špagety (aké grécke). Boli tak výborné, že som ich zjedla na posedenie, aj keď mi ho priniesli v obrovskom tanieri. O dokonalej a lacnej zmrzline, ktorá tam bola, ani nevravím. Väčšinu dovolenky som vážne strávila čítaním, hádzaním sa do vĺn, jedením zmrzliny, ovoniavaním kozmetiky z olív, chutnaním píniového medu, premýšľaním, fotením, usmievaním, kupovaním čerešní, chodením a chodením, kupovaním pohľadníc, spaním a pitím ľadového čaju. Zážitkov a fotiek je mnoho, ale chcem, aby to bolo stručné, pretože ma čakajú aj walk around články z Thassosu, kde sa budem snažiť niečo malé napísať tiež. Ďakujem za vaše podporu aj počas mojej neprítomnosti.



17 komentárov:

  1. more <3 inak super fotky, to slnečné počasie by som hneď brala, tu v anglicku prší (nečakane :D) ..a to jedlo vyzerá strašne dobre :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tie fotky sú niečo neskutočne nádherné! Celé to okolie a aj more vyzerá krásne :) Vyzerá to tak, že si si to tam naozaj užila, čo som veľmi rada, predsa len, všetci si zaslúžime náš vytúžený oddych a kľuď pred realitou :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. krásné fotografie, hned bych někam jela a ten pohár je super!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hezké fotky.Řecko mám moc rád, 2x jsem byl na Krétě a už bych zkusil i jiné místo =)
    Prima pondělí,
    Michael
    > velká giveaway <

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krasne fotky ! :)

    http://www.curyinthecity.blogspot.it/
    Fashion Paris&Prague

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tie fotky sú úplne úžasné (a ďakujem ti za ne, Grécko vyzerá fakt perfektne ♥)! A hoci sme sa len včera vrátili domov a ja mám konečne čas i na seba a robenie vecí, na ktoré som pri bratrancoch čas nemala, vďaka týmto fotkám asi začínam odpočítavať, kedy pôjdeme do Chorvátska - neviem sa mora dočkať ♥
    Inak, len tak by ma zaujímalo - upravuješ nejako fotky? Teda aby som bola konkrétnejšia - upravila si nejako tieto, či sú iba tak, ako si ich sfotila? Lebo sú jednoducho úžasne ♥
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fotky upravujem vždy, ale nie veľmi drasticky;D Ďakujem krásne, veľmi som sa nesnažila a až tak veľa fotiek som nenafotila, čo ma trochu mrzí, ale nebol nejako čas;)

      Odstrániť
  7. Jéééé, to je krása ♥ ♥ Hned bych do toho moře skočila :)) Na dovolené taky pořád čtu knížky, to je super relax, jen ta cesta autobusem, ta by mě asi zabila.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Závidím, vyzerá to tam skvelo! Hneď by som sa šla vyvaliť na nejakú takú pláž :) -A.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Muselo to být bezva :) Moc krásně zdokumentováno... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Normálne mám teraz chuť ísť niekde k moru! :D Tiež trávim dovolenky čítaním a musím povedať, že na dovolenke niekedy prečítam viac kníh než doma. Fotky sú krásne a musela si si to tam riadne užiť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Nádherný fotky! Fakt neskutečný!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Aj my sa chystáme na dovču do Grécka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. V grécku je krásne! :) ja som bola minulý rok na Rhodose a nelutujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Skvělé fotky, v Řecku jsme ještě nebyla, ale snad se tam taky jednou podívám .-)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Nádherné fotky! ♥ Úplne ti závidím! Je to naozaj veľmi čarovné miesto a pri každej fotke som sa na chvíľu musela pozastaviť :) Naozaj nádhera!
    31shadesofaubergine

    OdpovedaťOdstrániť
  16. To je fakt boží ! :) závidím

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE