HOW TO CREATE PLACE FULL OF MEMORIES

2015-08-31

Keďže ešte bývam s rodičmi, moja izba nevyzerá vôbec podľa mojich predstáv a tak som si našla aspoň nejaký spôsob ako sa realizovať. Už od mala som mala korkovú nástenku, ktorú som večne obmieňala. Najprv tam boli len plagáty hviezd, ktoré som zbožňovala, neskôr som tam začala pripájať rôzne články z časopisov, až som došla k vlastnému využitiu obrovského priestoru na stene. A keďže som na tento priestor neskutočne pyšná, rada by som vám ho predstavila a možno vám v niečom aj poradím, aby ste si aj vy vylepšili svoj osobný priestor.

ZÁKLAD NÁSTENKY

Ja osobne milujem vrstvenie a preto musí mať všetko podkladovú vrstvu. Nijak inak to nie je ani s týmto miestom, kde sa môže každý realizovať inak. Mojim základom nástenky sú kusy látok. Vkradla som sa do šijacieho stroja mojej mamky a ukradla som pár kúskov látky, ktoré mala uskladnené na záplaty. Osobne sa mi najviac páči džínsovina a okrem nej som vybrala aj vzorovaný čiernobiely kus látky, ktorý taktiež svojou farebnou kombináciou zapadá do môjho štýlu. Ďalším podkladom nástenky sú kresby, ktoré pre mňa nakreslil môj priateľ. Majú pre mňa neskutočnú symboliku. Tá menšia je nakreslená na čiernom papieri s bielou farbičkou, a aj keď ju nie je až tak vidno, pôvodom tohto obrázku je táto fotografia. Vtedy sme boli ešte len kamaráti a musím povedať, že toto gesto na mňa zabralo. Druhá kresba je na veľkom výkrese a toto bol môj dar k narodeninám. Má to predstavovať vysnené miesto, kde by sme raz chceli žiť. A posledným podkladom je ďalší výrobok od môjho priateľa (je neskutočne šikovný) a tým je tabuľa, na ktorú sa dá písať fixami alebo sa tam jednoducho môžu nalepovať papieriky s poznámkami, čo je veľmi praktické.

VŠADE SAMÉ SPOMIENKY

Spomienky sú pre mňa veľmi dôležité a tak je ich najviac na tomto mojom obľúbenom kúsku. Väčšinu spomienok tvoria fotky, či už tie, ktoré som fotila sama a vytlačila na čiernobielo, aby ladili s počiatočným designom alebo tie, čo boli vyfotené na akcii s priateľmi polaroidom. Ja sama si spomienky zanechávam aj pomocou vstupeniek a lístkov z dôležitých akcií ako napríklad náš gymnaziálny ples, či lístok do vlaku, kedy som prvýkrát šla s priateľom do Bratislavy. Sú tam dokonca aj vstupenky z anglického divadla, ktoré som si neskutočne užila. Všetko na jednom mieste, môžem sa na každú jednu udalosť pozrieť znova.

SUVENÍRY NESMÚ CHÝBAŤ

Zistila som, že moja nástenka obsahuje aj množstvo suvenírov. Dokonca ich mám rôzne rozložené po celej nástenke. Ako napríklad pohľadnice a lístky z Londýna, kde som bola v roku 2013 alebo vejár z Bulharska, ktorý mi priniesol priateľ, či Effeilovka, ktorú mi doniesla kamarátka z Paríža. Množstvo malých drobností, ktoré sú buď darom alebo prínosom z rôznych kútov sveta (zatiaľ Európy). 

MILÉ MIESTO NA DROBNOSTI

Menšou dominantou na tejto nástenke je malá kapsička, ktorá mi pripomína indiánske motívy (asi to bude tými strapcami). Pochádza pôvodne z mojej sukne, ktorú rada nosím v jeseni. Odpárala som ju a tam si hádžem rôzne drobnosti, ktoré mi niečo pripomínajú alebo sa tam jednoducho hodia. Môžete tam nájsť moju prvú ružu, ktorá je vo vyschnutom stave, štipec z gréckej taverny Pirofani, všetky lístky z kina, ktoré som počas štyroch rokoch nazbierala, pierko, ktoré mi priniesol ocko z jeho výletu v lese, kofolové obočie, s ktorým sme blbli toto leto so spolužiakmi a mnohé ďalšie zaujímavosti či nutnosti. Je to aj skvelé miesto na schovanie dôležitých informácií, hesiel a peňazí. Jenoducho multifunkčná drobnosť, ktorá vždy pomôže a poteší. 

KÚSOK INŠPIRÁCIE

Niekto má nástenku plnú celebrít a blogerov ako inšpiráciu, ale ja tam mám len jeden kúsok. Je to fotka jednej slovenskej blogerky, ktorá sa mi nesmierne páčila. Túžila som po tých topánkach a stále dúfam, že si nejaké v budúcnosti zoženiem. Vytlačené v čiernobielej farbe kvôli neutralite, a aby to celé zapadalo do kontextu. Musím povedať, že ma celkom zaujíma, či aj vy máte nejaké miesto, kde sa môžete realizovať alebo či máte priestor, kde si ukladáte tie najlepšie spomienky či inšpirácie, ktoré vám vždy pozdvihnú náladu. Budem rada ak som niekoho inšpirovala a ak mi zanecháte komentár či otázku.

11 komentárov:

  1. Wow, tak to je dokonalý článek! Už se těším, až si budu tvořit tu svou nástěnku na koleji :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dokonalý článek :) mám něco podobného, ale jako "memory jar", protože se o pokoj dělím a nechci, aby všichni viděli, na co vzpomínám :D ale máš to pojaté opravdu hodně hezky :) capuccinolover.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Čo by som dala za takého kreatívneho priateľa, ktorý by sa so mnou podieľal na takýchto úžasných veciach. Musím povedať, toto je asi tá najkrajšia nástenka, ktorú som kedy kde videla. Je to premyslené, plné spomienok, jednoducho krásne. Ja som sa presťahovala do inej izby v dome a veľakrát ju už odvtedy prerábala, ale takúto spomienkovú nástenku si nikdy nespravila. Všetky takéto drobnosti mám v jednej takej krabici a občas, keď mi je smutno sa do nej pozriem. Ale v budúcnosti by som si rada spravila niečo takéto, vyzerá to tak pekne ♡

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vážne super článok! Tvoja nástenka vyzerá nádherne! Všetky tie spomienky a všetko k sebe tak krásne ladí. Si veľmi šikovná! :) Moja nástenka v izbe vyzerá hrozne. Chcelo by to niečo originálne. Mám jeden nápad a vďaka tebe to aj zrealizujem. (áno týmto ti ďakujem) :)
    With grey wolf

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nemám nikde toľko miesta na veľkú nástenku, ale keby som mala, určite by som si spravila čosi podobné. Ale tak to mám len porozdeľované - obrázky s inšpiráciou vedľa stola, spomienkové fotografie mi visia pod oknom, ďalšie drobnosti, ktoré si odkladám, vlepujem do tej veľkej "knihy". Ale tento nápad sa mi neskutočne páči - mať tak s každého rožka troška ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  6. je to super nápad:))
    verranda.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  7. super článok a tie texty na fotkách sú perfektné! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tak tie suveníry by ma tam nikdy nenapadlo dať :) takže super inšpirácia, vďaka za tipy! :)
    ľúbezná

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Velmi hezký článek. Já mám vzpomínky jen ve virtuálním prostředí, ale jednou je snad dostanu i na stěnu...

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Je to úžasný nápad! Ak by som mala toľko miesta hneď by som ho zorganizovala, veľmi sa mi to vrstvenie látky páči, úprimne mňa by to nenapadlo a tak ďakujem za inšpiráciu.. určite si rada podobne vyhradím aspoň nejakú menšiu nástenku :)

    creativie.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE