WALK AROUND: HAPPINESS

2015-10-25

Pri mojom minulom pátraní som sa dostala na môj starý blog, ktorý som mala asi 3 roky a dajú sa tam pozorovať moje roky na základnej škole a pomalý prechod na tú strednú. Musím povedať, že som bola zvedavá o čom som kedysi písala, poprípade nájsť nejakú inšpiráciu. No všetko, čo som našla v rubrike journal boli moje depresívne stavy. Keď si to všetko odznova čítam, uvedomujem ako veľmi som sa zhadzovala. Ako veľmi som trpela, smútila a myslela si, že všetko zlé, čo sa stalo, bola moja vina. Tvrdila som, že som neschopná a nepoužiteľná aj napriek tomu, že na mojom blogu ste mohli nájsť pár grafických výrobkov, ktoré som tvorila vo photoshope, moje názory na jednotlivé témy, ktoré sa ľuďom páčili, fotografie z miest, kam som chodila a niekedy aj moje školské práce zo slovenčiny a recenzie filmov. Napriek tomu, že som toho dokázala napísať a vytvoriť tak strašne veľa, mala som o sebe dosť nízku mienku a myslela som si, že všetci, čo mi píšu komentáre, že som šikovná, tak som im ani veľmi neverila. Občas mám takéto stavy aj teraz, veď si povedzme pravdu, že každý si v niektorých situáciách neverí a niekedy to naňho padne tak, že mu to trvá dlhšiu dobu, aby sa z toho dostal.

Snažila som sa moje myšlienky z minulosti porovnať s tými terajšími a uvedomila som si, že som začala byť viac šťastná. Stále sa stretávam s problémami, stále si neverím pri skúšaní, stále sa hnevám ak mi niečo nevyjde a v ten moment si myslím, že som neskutočne neschopná osoba, ale konečne to všetko neprekonávam sama. V minulosti mi pri tom pomáhali len ľudia z blogu a teraz sú to aj moji blízki, ktorí vo mne veria a ja sa snažím byť šťastná kvôli nim, aby aj ja som im dokázala pomôcť v každej situácii. Začala som sa menej ľutovať a viac pozerať do budúcnosti a na tú reálnu, praktickú stránku, ktorú využijem. Často som písala o rôznom strachu, ktorý mám a je ich neskutočne veľa druhov, ktoré sa snažím prekonávať každý deň. Poznám svoje slabiny a svoje nedokonalosti, no nevidím v tom význam ich hlbšie rozoberať, lebo ak začnem, všimnú si toho všetci ostatní a môžu to začať využívať. Aj na blogspote sa stretávam s veľa dievčatami, ktoré plnia svoje články vetami o ich neschopnosti a otrasných vlasoch či hrozným zlozvykom. No ony si neuvedomujú, čo všetko už v takom malon veku dosiahli. Že si vytvorili komunitu, ktorej sa ich výtvory páčia a za to ich obdivujú. Sú tak isto zahalené nevedomosťou ako som bola ja kedysi. Až teraz som si uvedomila, že my sme príliš mladí na to, aby sme sa zbytočne trápili a zahaľovali smútkom (to vraví tá pravá, ktorá dokáže aj pol dňa preplakať). Viem aké to je, mať zlé obdobia a stavy, už som si prešla všeličím a nehanbím sa povedať, že všetko zlé bolo na niečo dobré. Lebo možno aj keď tomu teraz neveríte, je to vážne tak. Keby som si neprežila svoje zlé obdobia, nebola by som takým človekom, akým som teraz. Skúsenosti robia človeka. A myslím, že úsmev a pozitívna nálada aj v tomto upršanom počasí niekomu určite pomôže.
sweater: kik | jeans: trifted | boots: deichmann | scarf: terranova
otázky - ask.fm/feelikeunicorn
PS: momentálne svoj čas trávim v Bratislave



8 komentárov:

  1. Moc hezky simple look :)

    xxx

    Cury in the City
    Instagram
    Fashion Paris & Prague

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Normálne si mi prehovorila do duše. Napísala si to nádherne (aj nejaká slza vyšla a nie len preto, že som dosť citlivý človek) :)
    WITH GREY WOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Také jsem si dřív vůbec nevěřila (a i teď mám někdy takové období) ale myslím, že se postupně lepším. Jak říkáš, pozitivní nálada je hodně důležitá :) Moc se mi líbí tvůj styl oblékání! :)
    Infinity of Colors

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Napísala si to naozaj krásne. :) Ja som navštevovala aj tvoj starý blog, to som bola ešte tak na začiatku v mojom blogovaní a nie veľmi som sa zúčastňovala komentovania, pretože som si nebola istá, či by to, čo napíšem niekoho vôbec zaujímalo. Tvoje články boli stále inšpiratívne, zaujímavé a je vlastne jedno či píšeš o pochmúrnosti alebo radosti. Stále som si všetko prečítala. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hoci som už môj starý blog odstránila, poukladala som si všetky denníčky do Wordu a raz by som si ich chcela vytlačiť. Sú v nich rôzne spomienky a myšlienky, ale hlavne to chcem mať pri sebe preto, aby som videla, akú cestu som odvtedy prešla. Lebo sa zdá, že to bolo len teraz, ale už je všetko iné, dívame sa na svet inými očami a je vidieť, že sme dospeli, že sa zmenili naše priority a podobne. Blog.cz bol náš odrazový mostík a obe sme teraz niekde inde a verím, že môžem za obe povedať, že sme šťastné. Aspoň verím, že si a že si to môžeš povedať každý deň, lebo si zaslúžiš všetko šťastie na tomto svete.
    Len tak na okraj, aj ja sa často hrabem na tvojom starom blogu :D Vtedy som bola pre mňa celebrita :D A znie to divne, ale je to tak - zdiaľky som sledovala, aká neskutočne úžasná si, aké máš premyslené názory :D
    K outfitu len stručne - chcem všetky kúsky, lebo svetre sú svetre, nohavice vyzerajú perfektne, tie topánky zbožňujem a šatka je taká krásne dokonalá bodka za všetkým a chcem ju tiež ♥
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Máš svatou pravdu. A a je skvělé, že jsi na to takhle přišla, sama. Já si to uvnitř uvědomuji, ale momentálně nemůžu říct, že bych byla nějak extrémně šťastná nebo nadšená, rozhodla jsem se totiž překonat pár překážek, které se mi na mě zdají přeci jen velké a dojít k cíli, který se mi zdá příliš daleko. Ale dá se říct, že jsem spokojená,s celkovou situací, ale nespokojená z toho, jak se bojím vyhlídek. Takže takhle, vím, že bych se sebou měla být spokojená, ale nejsem :D. A pořád doufám, že se to s vyšším věkem bude jen zlepšovat, jak mi tvrdí maminka.

    P.S.: na to módní notu, ty boty jsou fakt hezké ;).

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Myslím, že máš veľkú pravdu. Aj keď sa počas školy trápim, vždy si poviem, že sa neoplatí trápiť sa za školu alebo za jednoduché veci.

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE