AUTUMN FAVOURITES

2015-11-19


cozy stuff

Túto nekonečnú jeseň som si spríjemňovala rôznymi kúskami a aktivitami. Koniec niet a niet prísť a ja by som bola najradšej, keby sme preskočili zimu a rovno sa vrhli na jar. Prechodné obdobia priam zbožňujem a extrémom sa rada vyhýbam. Aj keď je jeseň fajn, nedá sa vyhnúť upršaným dňom, chrípkam, bolestiam hlavy, popáleným jazykom (od vriaceho čaju), domácim úlohám, malým prekvapeniam, šušťajúcim listom, množstvu prianí a snov a podobne. (Práve som si spomenula, že do tohto článku som zabudla zakompovať aj čaj - moja chyba).

Jednoducho som sa viac venovala oblečeniu, ktoré ma udrží v teple, čítaniu kníh a pozeraniu množstva filmov (jeseň je to obdobie, kedy sa chodí najviac do kina - aspoň pre mňa to platí). Taktiež som si užívala nadmerné nosenie vrkočov, zúrivé zháňanie rolákov, kostrbaté učenie chôdze na opätkoch, smrkanie a chodenie do viacerých čajovní naraz. Robila som všetko preto, aby som sa nemusela venovať škole a zatiaľ mi to ide skvelo, keď si nepomyslím na to, že maturujem (treba zachovať pokoj a paniku).



Keďže som sa posledné mesiace venovala najmä obliekaniu, ktoré by mi pomohlo ohriať sa, nemohla som tu nedať moje naj kúsky. Nosila som ich takmer denne von a vôbec mi to nevadilo, pretože som sa cítila dobre a hlavne mi nebola zima. Začala by som od základu a tou je biela braletka, ktorú som vám predstavila už asi v auguste. Bol to môj prvý počin, čo sa týka nakupovania cez internet a bola som z toho nadšená. Teraz som veru viac, pretože pri tomto kúsku nejde ani tak o teplo ako o pohodlie. Najprv som nedokázala ani uveriť, že nosenie takejto nádhernej čipkovanej veci môže byť tak pohodlné. Ja nepotrebujem veľkú oporu a kostice na normálnych podprsenkách ma vždy tlačia a neustále sa posúvajú, pretože podprsenku na mňa snáď ešte nevymysleli. Aspoň doteraz som si to myslela. Na už spomínanú braletku si dávam toto čierno-biele pruhované (stvorené pre mňa) tričko, ktoré je z organickej bavlny. Kúpila som si ho v Bratislave ešte v júli s tým, že ho využijem v jeseni, keďže je dosť hrubé. Už na prvý dotyk cítiť aké je to kvalitné, hrubé a mäkké. Moje zdanie neklamalo a je to veľmi príjemné nosiť, taktiež to udržiava teplo a ja sa nemusím báť, že mi bude zima. Má trojštvrťové rukávy, čo je občas výhoda, pretože keď prídem do nejakého podniku, tam je zas príliš horúco a tak sa to kompenzuje aspoň tými skrátenými rukávmi. Posledným kúskom oblečenia, ktoré neviem pustiť z ruky je obrovský šál, do ktorého som sa zamilovala. Túto jeseň som mala jediný cieľ - a to nájsť poriadny hrubý a hlavne veľký šál, ktorý ma zahreje a podporí v tom najhoršom. Je skvelý pretože je veľký ako deka, hreje neustále a ešte k tomu aj dobre vyzerá. Prvý veľký šál, ktorý momentálne vlastním som si chcela vybrať v neutrálnych farbách a tými sú ako vždy - biela, čierna, sivá. Strapce sú dokonca skvelým detailom a aj keď som zaň zaplatila trochu viac ako som chcela, neľutujem toho, pretože viem, že tento kúsok budem nosiť aj celú zimu!




Okrem oblečenia som do tohto favourites článku zakomponovala už len knihu. Ani nie tak knihu ako autora všeobecne a tým je Maxim E. Matkin (pseudonym doteraz ešte neznámeho autora). Prvú knihu, ktorú som od neho čítala bola Láska je chyba v programe a taktiež Nie na ústa. Momentálne čítam jeho prvú knihu Polnočný denník a naďalej si užívam jeho písanie. Vďaka jeho knihám si uvedomujem ako veľmi sa mi páči náš rodný jazyk. Väčšina ľudí si ho neváži a najradšej by všetko písali po anglicky (aj ja som tento typ). Síce študujem a chcem naďalej študovať jazyky, vždy budem pyšná, že môj rodný jazyk je jeden z tých najťažších na výslovnosť a že znie tak ľubozvučne. Na Maximových knihách sa mi taktiež páči ich autentickosť. Ja nie som náročná osoba na žáner kníh, moje najobľúbenejšie knihy sú tie najobyčajnejšie. Iba realistické príbehy obyčajných ľudí s rôznorodými koncami. Toto sa mi na ňom páči, jeho postavy sú čudné a s tým sa stotožňujem, jeho príbehy sú filozofické a rada sa nad nimi zamýšľam, jeho humor je sarkastický a to je ten najlepší typ humoru aký poznám. Táto kniha, ktorá je na obrázku ma ešte len čaká a som na ňu veľmi zvedavá. 

Keďže tento článok obsahuje moje obľúbené veci, ktoré mám hmotne doma, uvažovala som o tom, žeby som osobitne písala články ohľadom skvelých tipov na filmy, hry, knihy či webové stránky. Rada vyhľadávam niektoré veci na internete a verím, že možno niekoho zaujmú a tak by som chcela vedieť názor, či by ste niečo také uvítali.

13 komentárov:

  1. Určitě bych uvítala i takové články !
    Jinak fotky jsou nádherný, ale písmo je pro mě dost malé :(

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Rada si prečítam ďalšie články ako je tento :) Fotky sú skvelé!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Šál vyzerá úžasne - niečo podobné chcem na zimu, ale tak naposledy som bola v obchode nejakých pár týždňov dozadu, keďže celý môj stereotyp je škola-práca-domov a na nejaké nakupovanie nie je čas :D
    Na knihy sa určite pozriem!
    Ja momentálne neviem, čo skôr :D Dejepis mi už skutočne prerastá cez hlavu a nechápem, ako si to môže niekto všetko pamätať! Geografia je o niečo pokojnejšia, keďže berieme úplne základy, ale to sa pekne všetko vykompenzuje pri tom množstve slovenčiny. Popri tom mám na starosti ešte celý program na stužkovú a aby to celé nejako vyzeralo, no mám pocit, že nemáme absolútne nič, a keď vidím niektorých mojich spolužiakov, ktorým je to všetko jedno, mám chuť si otrieskať hlavu o stenu a už sa neviem dočkať na budúcu sobotu, kedy bude po všetkom. No na druhú stranu ma to stálo kopu času a peňazí, tak si to chcem i užiť tak veľmi, ako to len ide :D
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tvoje fotky sú stále úžasné, ale tieto sú prekrásne, neviem prečo, síce obsahujú na prvý pohľad úplne obyčajné veci, ale celkovo vytvárajú úžasný dojem! Ja som taktiež strašne dlho hľadala "ten šál", ktorý by ma zahrial, páčil by sa mi a taktiež by bol takou dekou. Avšak, pochodila som tak veľa obchodov a ani jeden mi nepadol do oka. A vlastne ani cena. Až predvčerom som našla na stránke h&m môj vysnívaný károvaný .. a už nebolo nad čím rozmýšľať. Tá braletka je taktiež neuveriteľne krásna, ja po nich stále pozerám a uvažujem, že si nejakú aj kúpim, ale neviem, či by som sa necítila .. trochu odhalene. :D Ja som od tohto autora nečítala žiaľ ešte nič, ale veľmi súhlasím s tým, že slovenčina je krásny jazyk a určite by sme mali byť naň hrdí :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. radšej články tohto typu, určite nie filmy seriály , buď originálna ! ;)
    PS: super fotky, nádherné vystihla si každý jeden detajlík ♥

    https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ach ta podprsenka je nádherná a vlastně úplně všechno!♥

    OdpovedaťOdstrániť
  7. krásne si to nafotila! Mexickú vlnu som čítala už veľmi, veľmi dávno, ale z tých, čo som vtedy od Maxima čítala, bola pre mňa najlepšia. Jeho štýl sa mi však už tak veľmi nepáči, príde mi to ako taký štýl "píšem inak, len aby som zaujal". No ak natrafím na nejakú jeho novotinu, skúsim prečítať a možno zmením názor :).

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mexická vlna je druhá moje nejoblíbenější kniha od Matkina. A taky čtu zásadně ve slovenštině =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Určitě bych takový koncept uvítala - bylo by to něco nového s čím jsme se u tebe zatím neměli moc šanci setkat - přitom tvoje názory jsou naprosto úžasné a stejně tak věřím, že by byly i tvoje tipy :) jen do toho :) Cappuccino Lover

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Keby stíham čítať, písať, žiť veruže aj okukám tvoje tipy, a a a tie fotky ! och , prečo ty tak krásne fotíš ? Malo by to byť trestné... (jus!)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. veľmi pekný post, máš cit pre fotenie :)
    www.simplytheblog.com

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE