AUTUMN TIPS: FAVOURITE DRINKS

2015-11-06

Posledné dni zbehli tak rýchlo. Prípravy na stužkovú sa začínajú vyostrovať a ja som posledné dni chodievala domov po tme a potom som už nemala energiu zapínať notebook. Dala som si taký malý dvojdňový notebookový detox. Po večeroch som si aspoň mohla vychutnať svoje obľúbené jesenné nápoje. Samozrejme medzi ne zaraďujem aj ten môj najviac obľúbený - čaj. Možno viete, že som obrovská milovníčka zelených a bielych čajov, ale túto jeseň som neodolala citrónovo-zázvorovej kombinácii. Keď som bola na malom výlete v Bratislave, konečne som sa dostala do potravín obchodu Marks&Spencer. Už veľa ľudí mi odporúčalo ich výborné čaje a keďže mám zelených doma dosť, schmatla som tento a musím povedať, že neľutujem. Posledné mesiace si už svoj čaj absolútne necukrím a tak som sa trochu obávala, že zázvor bude štípať, ale nebolo to tak. Citrón, zázvor a ženšen sú v dokonalom pomere a ja som šťastná, že som konečne mohla ochutnať čaj s ich kolekcie. Nie sú ani také drahé ako by som možno čakala a preto budem rada ak mi odporučíte aj iné príchute, ktoré ste si obľúbili.
Čo sa týka toho druhého obľúbeného nápoja, viem, že sa hodí skôr na leto, ale ja som to trošku premeškala. Mamka mi domov doniesla domáci bázový sirup. Ja bázový sirup zbožňujem a niet nad ten domáci. Často ho teraz doma pijem a nedám naň dopustiť. Už som mala aj taký, ktorý bol kupovaný v obchode, ale ako som už písala, nič lepšie ako domáci sirup neexistuje. A nakoniec tu máme to najobyčajnejšie a najjednoduchšie, čo si človek dokáže urobiť doma sám a dá sa to piť celoročne  - voda s citrónom. Viem, že o tom píše veľa ľudí, ale môžem to bez problémov odporučiť aj ja. Ja som mala pred niekoľkými mesiacmi problém s tým, že som mala prekyslený organizmus (to z toho, že som nejedla zásadité potraviny - ovocie a zeleninu). Odkedy viem, aké to môže mať následky a moje niektoré zdravotné problémy pramenia z kyslého prostredia, rozhodla som sa to zmeniť. Citrón je jeden z najväčších pomocníkov na odkyslenie a tak si ho nesutále dávam do vody, aby mi pomáhal. Samozrejme popritom zlepšujem aj svoj jedálniček a snažím sa zakomponovať čo najviac zásaditých potravín tak, aby mi to nevadilo a aby som ich prijala čo najviac. Budem veľmi rada ak aj vy my napíšete vaše obľúbené nápoje či niečo, čo sa vám spája s jeseňou. otázky - ask.fm/feelikeunicorn

9 komentárov:

  1. Zázvorový čaj v sáčku nikdy neštípe =), teda já to ještě nezažil..ale neuškodí si obas udělat z čerstvého zázvoru, pěkně to protáhne a hlavně dodá potřebné vitamíny.
    No a naprostý souhlas s domácí bezovou šťávou, to je nejvíc!!

    Fajn víkend,
    Michael
    www.ontheleaf.net

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nech žijú čaje ♥ Jediná škoda je skutočne to, že tu nikde M&S nemáme, lebo tento čaj vyzerá veľmi dobre :)
    A verím ti, keďže my máme presne to isté - neustále a nekonečné plánovanie a dolaďovanie detailov ohľadom stužkovej, ktorá sa nebezpečne blíži; a sily neostávajú na nič iné - hlavne nie, keď sa po príchode domov musí človek ešte učiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pred chladným počasím hľadám neustále útočisko v čajoch. Dokážu dokonale zohriať. Ja pijem stále niečo iné, ale najviac ma dokáže nabudiť "obyčajný" zelený. Milujem bazu! Celé leto som pila vodu s bazou, avšak žiaľ kúpenou, nie domácou. Ale aj tak ju jednoducho milujem. Ja mám taktiež problém s tým, že jem až hanebne málo zeleniny a ovocia. Na začiatku prázdnin som žiaľ ochorela a naozaj mi nebolo dvakrát dobre, a tak som si naozaj povedala, že potrebujem naštartovať svoj imunitný systém, pretože takto budem chorá každé 2 mesiace.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Taky jsem už slyšela spoustu chvály na čaje od MS a doufám, že se brzo vydám do Prahy, abych si jich pár nakoupila do zásoby :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Milujem biele čaje.. zázvorový tak isto, ale uprednostňujem čerstvý zázvor :)

    ladyminimalism.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. M&S má čaje opravdu chutné :). Můj tip je Chai Teabags, pokud máš ráda Chai Tea Latte, tak ti bude chutnat :), je to vlastně černý čaj se spoustou koření a nádherně vánočně voní, měl by se pít s mlékem, ale to už záleží na tvých preferencích :).

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Musím si pořídit nějaký čaj z M&S! Všichni mi o nich básní tak nějaký musím zkusit a přesvědčit se:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ja mám zálusk na ten zelený čaj z Marks&Spencer a už sa neviem dočkať, kedy pôjdem do Bratislavy a kúpim si ho. :) A vodu s citrónom by som mohla piť tiež každý deň:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja si tiez dlhsiu dobu caje necukrim :) oblubeny napoj nemam...v podstate sa mi z jesenou spajaju vsetky caje s prichutou skorice, alebo nejake bilinkove :)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE