WALK AROUND: STOP & THINK

2015-11-16


#prayforyourself

Vždy som sa s kamarátmi rozprávala na rôzne témy. Jednou z nich bolo, že sa neskutočne bojím, čo sa stane v budúcnosti, lebo mi prišlo že napätie medzi krajinami a celkové správanie ľudstva nás trochu ťahá do záhuby (neviem či to je môj zdravý realizmus alebo už chorobný pesimizmus). Vždy som sa bála, že keď ja raz budem matkou a budem svojim deťom hovoriť aké to bolo, keď som bola ja v ich veku, tak im narozprávam akí sme všetci boli šťastní, mohli sme si chodiť skoro všade, mohli sme robiť skoro všetko, mohli sme slobodne študovať a milovať sa s kýmkoľvek, pretože na tom nezáležalo. Niekedy mám vážne strach, že to, čo im poviem im bude cudzie a oni sa na mňa budú pozerať s úžasom v tvári aké to bolo kedysi dokonalé a aké to je teraz smutné.

Možno sa to obráti proti nám. Veď už sa to začalo. Verím, že doteraz sa po celom svete diali kadejaké zverstvá, ale asi to vážne muselo zasiahnuť našu Európu, aby sa zobudila. Inak by sme naďalej všetko ignorovali ako keby sa nás to netýkalo a teraz sa s hrôzou pozeráme na médiá a na webové stránky, ale ja si myslím, že na všetkom na svete záleží a nie len na Európe. Nerobme zo seba znova tých najlepších no zároveň najzraniteľnejších. Síce viem, že médiá nám neukazujú všetko a my možno ani poriadne nevieme, čo sa to so svetom deje a pritom sa hráme na najväčších expertov na politiku a podobné záležitosti. Občas mám chuť to prestať počúvať a nasadiť si tieto botasky a jednoducho ujsť, čo najďalej, pretože mám strach z toho, čo príde a myslím, že nie som jediná. Vážne netuším, čo sa bude diať, ale už teraz viem, že to nebude tak ako to bolo pred tým, ale niečo sa zmení. Dúfam, že k lepšiemu. 

COAT & JEANS  / F&F
SWEATER / KIK
BODYSUIT & TRAINERS  / GATE
BAG / MANGO
ASK.FM/FEELIKEUNICORN

Samozrejme nechcem utiecť a ani sa nikomu vzdať, pretože to by nemalo žiaden význam pre našu budúcnosť. Len chcem, aby si každý uvedomil, kde chce byť o 20 rokov a koho chce mať okolo seba, čo chce počúvať v médiách a podľa toho sa aj správal. Aj keď si niekedy pripadám ako figúrka na šachovom poli veľkých veľmocí, myslím, že každý by sa mal správať tak, akú chce mať budúcnosť. Dúfam, že si to opäť neodskáču len tí nevinní ľudia a v učebniciach dejepisu nájdeme len ich čísla, ktoré sa nepodarilo zachrániť. Všetko stojí na jednotlivcovi, aj keď si myslíme, že sme len malou čiastočkou v tomto chaose, no pravdou je, že mi ho celý vytvárame a mali by sme s tým prestať. Mali by sme sa prestať urážať a obraňovať sa a niečo začať robiť. Viem, že mám len osemnásť rokov a ja sprostá sa do ničoho nevyznám, len chcem vyjadriť svoj názor, svoje obavy z nepredvídateľnej budúcnosti, do ktorej sa tak rýchlo rútime a niektorí si ešte stále žijeme životy ako keby sa nič nestalo, ako keby sa každým dňom všade po svete nezvyšoval počet mŕtvych. Tuším, že ani to moje filozofovanie a sedenie za počítačom nikomu nepomôže a ja od nikoho nechcem, aby vyšiel von a začal sa biť alebo šiel na úrady a vykričal sa nich, aby niečo robili. Ja len budem rada, ak si každý človek vstúpi do svojej hlavy a trochu porozmýšľa o sebe, o správaní, o svojej budúcnosti, o ich strachu a o pocitoch, o stratégií, o pláne, o láske a o nenávisti, ktorá sa podľa mňa už šíri skoro všade. Možno aj len malé prvotné zamyslenie pred konaním dokáže niečo zmeniť.




14 komentárov:

  1. Zasadila si mi poriadneho chrobáka do hlavy. Nikdy som sa riadne nezamyslela nad svojou budúcnosťou. Ani poriadne nevnímam čo sa vo svete deje. (nie že by som nechcela) Podľa mňa stále tu sú aj budú rozbroje medzi štátmi, ľuďmi... Neprestane to. Všetci máme s niečím problém no ako vidíš, niektorí to riešia násilím. Kedy to už konečne všetko skončí? Odpoveď nepozná nikto, jedine keby sme všetci predvídali budúcnosť. Je dobré, že nad tým uvažuješ a píšeš o tom svoje myšlienky. Niektorým to aspoň otvorí oči. :)
    WITH GREY WOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pre mňa je celé toto dianie vo svete neskutočne chaotické pretože u nás ide televízia celý deň a stále rozoberáme tieto strašné veci (áno možno sa trochu hráme na tých politikov) a len krútime hlavami nad tým kam tento svet speje. Je tu málo lásky, vzájomného pochopenia a mieru. Sme všetci veľmi odlišní či už jazykmi, náboženstvami, zvykmi. Ale máme niečo spoločné. Všetci sme ľudia. Tiež mám veľký strach z budúcnosti, ktorá nevyzerá v poslednom čase veľmi ružovo. Strach je teraz v túto chvíľu úplne namieste a ja len pevne dúfam, že teraz štáty spoja svoje sily a spolu budeme "bojovať" za konečne bezpečnejší život.
    Outfit je úžasný spolu s teniskami! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Verím, že sa nám podarí zachovať tento relatívny pokoj (lebo to môže byť niekoľkotisíckrát horšie) natoľko, aby v ňom mohli vyrastať aj naše deti. Že sa nebudú musieť báť na každom kroku. Veď už ani my nevieme, čo bude na ďalší deň. Človek ide spokojne spať, a keď sa na ďalšie ráno zobudí, vidí toto.
    No súhlasím. Vstúpme si všetci do svedomia. Lebo keď už začneme sebou a nedovolíme, aby sme niečo také spravili my, tak potom sa môžeme pustiť na ostatných a nedovoliť niečo také robiť i im. Malý krôčik pre človeka, veľký krok pre ľudstvo a možno raz dôjdeme i k mieru. Raz.
    beelievin.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Huh, ešte k outfitu :D Vieš, že ten kabátik milujem, nohavice vyzerajú úžasne a celkovo nemôžem povedať nič iné, než len že ti to neskutočne pristane ♥
      beelievin.blogspot.com

      Odstrániť
  4. Diankoo tak krásně jsi to napsala a vystihla jako by jsi mi mluvila z duše. Tvůj blog mám snad nejradši ze všech. Hlavně tvůj design..jsi svá toho si na tobě moc vážím. A outfit jako vždy stvořen přesně pro tebe i když tahle sportovní elegance ti sluší,ale v takovém tvém oldschool stylu( zda-li to tak můžu nazvat) tě mám nejradši. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Strašně moc tě cenim za tvoje názory :)
    Jinak úžasný nový design, jde vidět, jak si dáváš na blogu záležet :) a outfit ti jako vždy samozřejmě moc sluší ^^
    Cappuccino Lover

    OdpovedaťOdstrániť
  6. V prvom rade, aby som sa najprv vyjadrila k outfitu - je naozaj úžasný ♥ Veľmi sa mi páči, ako si k tomu skombinovala tie tenisky!
    Prvý odstavec ma úplne dostal. Musela som sa nad ním poriadne zamyslieť a musím uznať, že v tomto máš pravdu. Nikdy som sa nad tým nezamýšľala takýmto spôsobom. Ale je naozaj pravda, že to, čo je pre nás úplne bežnou vecou môže byť pre naše deti v budúcnosti úplne cudzie, čo je naozaj smutné.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásně napsáno, mluvíš mi z duše :) Kéž by si tento článek přečetlo co nejvíc lidí a donutilo je to se zamyslet, kde se chtějí za těch několik let vidět.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. súhlasím s tebou.
    A taktiež, ľudia by sa mali zamyslieť aj nad tým, ako sa starajú o prírodu. Ja som neskutočná zástankyňa prírody, hah. Neznesiem, keď niekto z mojich kamarátov odhodí nejaký papierik, alebo hocičo iné, čo znečistí hoci aj ten malý kúsok prírody okolo nás. Okamžite ho donútim, aby to, čo odhodil zdvihol alebo to zdvihnem ja:D. Ale toto je len minimum toho, čím si našu prírodu a vlastne aj celú Zem ničíme.
    Vypaľovanie pralesov pre rozširovanie palmových plantáží? Tí ľudia snáď nemyslia na všetky tie živé tvory, ktoré vypaľovaním pralesov vymierajú? Strašne ma štvú ľudia, ktorí kvôli peniazom dokážu zničiť to najvzácnejšie, čo sa na našej planéte za tie dlhé roky tvorilo, našu prírodu a všetko navôkol. Sú zaslepení peniazmi. Namiesto toho by mali byť prírode za všetko vďační, ale tu sa potvrdzuje, že ľudia sú jedine nevďačné a ľahostajné bytosti. Ale čo nám nakonci z našej planéty zostane? Presne tak, absolútne nič. Nemali by sme hľadať vo vesmíre novú planétu na život, ale mali by sme zachrániť tú našu, kým ešte nie je neskoro. (Od tejto témy by som kľudne mohla plynulo prejsť k zabíjaniu zvierat kvôli jedlu, k vegetariánstvu a vegánstvu, ale myslím si, že som už toho aj tak napísala dosť.)
    Môžme si iba predstavovať, akým krásnym miestom by bola Zem, bez všetkých hlupákov, ktorí sú voči našej planéte ľahostajní.
    p.s.: outfit je vážne super!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Je pravda, že poprvé za svůj život cítím strach. Strach z toho, že můj vysněný budoucí život bude mít zábrany. Že nebudu moci cestovat kamkoli, že nebudu moci říct cokoli a že budu omezována. Společností, která je jiného vyznání. Možná přeháním, ale fakt jsem se zalekla. Upřímně? Doteď jsem ignorovala všechny války, co se na východě odehrávaly. A proč? Protože se netýkaly mě. Sobecké, ale neřešila jsem to. Jakmile je to ale pár hodin letadlem ode mě, nastává lehčí panika.
    Budu doufat za usmíření. Za svět bez válek. A za bezstarostnou budoucnost. Jak ty píšeš, pro hezkou budoucnost pro své děti. :)
    Moc hezký článek, stejně tak outfit! :) ^^ Kabelka je boží! :3

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Post je celkově naprosto skvěle udělaný. Líbí se mi, že jdeš do něčeho úplného jiného a vypadá to vážně super! :)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE