INNER PEACE IN COLD WEATHER

2016-01-30

Minulý víkend som zdokumentovala svoju ľadovú prechádzku a tento víkend si začínam uvedomovať ako veľmi sa počasie zmenilo. Momentálny dážď a plusové teploty sú skôr jarné ako januárové, ale ja už som svoj január zažila. A tu je ten dôkaz. Už dlhú dobu som nenafotila nejaké iné fotografie než outfitové či na bielom podklade a preto ma teší, že som mohla mať v rukách fotoaparát a nebyť len pred ním (aj keď mi skoro odmrzli ruky). 

Momentálne zažívam prihláškový chaos, ranné bolesti hlavy z počasie a oddychovanie v posteli. Termíny sa blížia, ale ja sa snažím uchovať si chladnú hlavu, čo občas nie je mojou silnou stránkou. Veľa stresujem a pre úplne nepodstatné veci, čo ma dosť mrzí. Okolitý ľudia sú mojimi chladičmi a za tom im veľmi pekne ďakujem, pretože bez nich by som sa asi zbláznila. Plánujem a snívam a upokojujem svoje myšlienky. 
Občas aj blog na mňa vyvíja tlak - musím zverejniť článok, sledovať návštevnosť, odpovedať na komentáre, upravovať fotografie, vymyslieť nápad na fotografie, vymyslieť text k článku, inšpirovať sa niečím novým, vytvoriť niečo nové - ale potom si zrazu uvedomím, prečo to robím. Robím to pre svoje osobné vyjadrenie, pre moje potešenie a keď tým poteším aj ostatných ľudí, je to len a len plusový bod. Musím si hlavne uvedomiť, že pri tomto koníčku nejde o život, nejde o čísla, ale o tú radosť z konania, z písania, z fotenia. Často sa stresujem, že nemám nafotené fotografie a tak musím vybehnúť von a niečo vymyslieť. Nakoniec s tým ani nie som spokojná a som na seba naštvaná. Nechcem, aby to tak bolo, pretože to nie je moja povinnosť. Myslím, že každý, kto má blog by si to mal uvedomiť a ja tiež. Trochu sa pozastaviť a popremýšľať nad tým, prečo bol blog založený. Práve pre tú radosť!

9 komentárov:

  1. Přeju ti, aby jsi celý ten přihláškový chaos zvládla a hlavně, aby jsi si vybrala dobře :)
    S tím blogováním máš pravdu, často mám výčitky, že na blog kašlu, kord teď o zkouškovém, ale pak jsem s uvědomila, že to dělám proto, že to miluju.. a když si dám pár dnů pauzu vůbec nic se nestane :)

    Another Dominika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Doporučuju opravdu si občas od blogu (a obecně blogového světa) odpočinout. Dva týdny jsem teď jen rpojížděla inspo blogy a videa od Lisy Eldridge a najednou už cítím větší blogovací energii. Takže jo, máš svatou pravdu, honit se kvůli blogu je blbost, hlavně, když nás to neživí a ty máš taky plno práce se školou ;). A strašně se mi líbí tvoje fotky, ta druhá je krásná, ale i kačeny :D...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. presne tak, bloguj len ak sa ti fakt chce, sama na sebe vidím, že keď niečo robím nasilu a fotíme len aby bolo tak sú výsledky strašné a niekedy sa ani nedostanú na blog potom, veľa zdaru s prihláškami btw :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja sa snažím nejako ignorovať celé toto prihláškové obdobie, čo je poriadne hlúpe, lebo onedlho bude koniec februára a ja budem v ešte väčšej panike, lebo nebudem ani vedieť, na akú školu chcem vlastne ísť a či som si vybrala dobre a bla bla bla.
    Tiež sa niekedy spadnem do toho nepotrebného chaosu a kladiem blog na prvé miesto, hoci by som sa mala v prvom rade venovať škole. Plánujem ako šialená, fotím a fotím znova, lebo s pôvodnými fotografiami nie som z nejakého nepochopiteľného dôvodu spokojná, sedím pred notebookom hodinu a snažím sa zo seba dostať článok, ktorý nemá ani hlavu, ani pätu a som z toho iba demotivovaná (a mám aj nechcenú časovú stratu). Ale treba "take a step back" a uvedomiť si, že je to naša záľuba, nie práca, z ktorej nás vyhodia, ak nezverejníme päť článkov za deň ❤
    Krásne fotky - už aj ja chcem konečne niekam takto vybehnúť von ❤
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Hezké fotky. Ráda bych ještě měla ten sníh a šla bruslit na rybníky.:(
    Taky jsem teď permanentně ve stresu, protože jsem změnila prostředí (pololetí v Německu) a nikdo tu nemluví mojí řečí. Ale pořád si opakuju, že za pár týdnů to bude v pohodě.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nádherné fotky! A mám to dost podobně! Občas si musím taky připomenout, že když nenapíši článek, nic zase tak hrozného se nestane a že jde hlavně o to si to užívat a o to víc se pak raduju z každého komentáře a tak :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Úplne mi to vyletelo z hlavy, ale ešte raz som ti chcela poďakovať za balíčeka a rovnako aj za krásny odkaz a za oznamko, veľmi ma to potešilo a každý deň sa vyžívam v tej úžasnej voňavke, pretože mi neskutočne vyhovuje a som z nej hrozne šťastná. ♥
    Tie fotky sú krásne, vlastne celá zima vyzerá na fotkách stále inak ako je to v skutočnosti, pretože v skutočnosti je pre mňa úprimne zima utrpením. Hlave ráno.
    Osobne neznášam, keď robím na blogu niečo nasilu. Potom je to veľmi vidieť a vôbec s tým nie som spokojná. Nemám z toho vôbec dobrý pocit a stále si poviem, že radšej nič nepridám hoc aj mesiac, pretože ak to nejde tak to nejde a ja nechcem robiť niečo čo nechcem.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Nadherne :) Uz jsem, tusim, obdivovala na instragramu :)

    xxx

    Cury in the City
    Instagram
    FB Page

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE