BLOGGING PASSION

2016-04-16

V stredu som sa zúčastnila fashion workshopu, ktorý ma povzbudil a pomohol pochopiť veľa vecí. Okrem toho, že som stretla úžasné osoby, ktoré mi boli ochotné pomôcť a odpovedať na všetky otázky, za čo som nesmierne vďačná, bolo celkom zaujímavé sledovať aké široké spektrum ľudí sa tam dostalo. Taktiež som bola veľmi šťastná, že som mohla stretnúť moje obľúbené slovenské blogerky, ktoré som vždy chcela vidieť naživo (stres, panika, neviem?). No nerada by som v tomto článku popisovala, čo všetko sa tam dialo, pretože je to podľa mňa nepodstatné. Skôr ide o to, čo som si z toho vzala ja. Ako mi to pomohlo alebo pomôže.

Možno niektorí čakáte (aj ja som to čakala), že tento workshop ma nakopne a pomôže pochopiť úplne všetko. Zrazu budem chcieť nadväzovať rôzne spolupráce, budem posadnutá číslami a budem sa chcieť zviditeľniť. Opak sa stal pravdou. Aj keď prvý deň potom som bola celá v extáze ako sa dá vytvoriť komunita a dosiahnuť vyššie čísla, čoskoro ma to prešlo. Uvedomila som si niečo iné. Aká som šťastná, že robím to, čo robím a ako to robím. Že som síce obyčajná, ale svojím spôsobom originálna. Že som dievča z malého mesta a nosím veci po mamke a zo second-handov, ale existujú ľudia, ktorým sa to páči a napíšu mi pekný komentár.
Že tu vôbec nejde o čísla, spolupráce, návštevnosť, zviditeľnenie, ale o každú jednu pomoc, radu, názor, pochvalu a komentár, ktorí dostávam od ľudí klikajúcich na moje fotografie a stránky. Na jednej strane som rada, že som sa tohto workshopu mohla zúčastniť, všetci boli milí a ochotní a ja si to nesmierne vážim, pomohlo mi to pochopiť pár dôležitých vecí týkajúcich sa blogu, ale taktiež som si uvedomila, že mám čas a nemám sa kam ponáhľať. Nikdy som to nechcela robiť pre čísla, ale pre radosť. Viem, že mám ešte dostatok času na to, aby som mohla obšťastniť, čo najväčší počet ľudí. Každý sa dokáže predať svojou šikovnosťou a odhodlaním, myslím, že aj dievča z malého mesta. Ale nie vždy ide iba o to. Stále sa za niečím ženiem a ja ani neviem prečo. Teraz som sa zastavila a chcem sa trochu porozhliadnuť. Ja nechcem brať toto hobby ako kvóty, emaily, čísla a stres, ale ako zábavu, úsmev, radosť a písanie o tom o čom som vždy chcela. Viem, že môj život nemusí zaujímať každú jednu osobu, ktorá zavíta na tento blog, ale to je to to, čomu sa chcem venovať. 

Každý to stále omieľa, no stane sa to všetkým, že sa občas stratia pri naháňaní niečoho, čo vôbec nemusí byť podstatné. Nakoniec by som snáď dodala to, že tieto fotografie sa mi nazbierali od marca tohto roku a nemajú žiadny hlbší význam.

6 komentárov:

  1. A o tom to je! ♥ Copánky ti moc sluší. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hezky napsané a máš naprostou pravdu :) Hlavní je, že tě to baví, čísla jsou už vedlejší...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V prvom rade - som nesmierne rada, že som ťa po asi troch rokoch (alebo aj viac?) mohla konečne vidieť ❤ A verím, že sa znova stretneme čo najskôr, lebo jediné, čo ma mrzí, je to, že sme nemali čas sa porozprávať aj naživo, lebo v podstate sme len dve hodiny sedeli vedľa seba :D Ale už aj za to som veľmi veľmi vďačná ❤
    Čo som si zo toho workshopu zobrala ja je asi to, že nie som sama, ktorú baví písanie - čo je niečo, čo som cítila dlhé roky; a to aj napriek tomu, že som v kontakte s mnohými blogerkami na Slovensku. Nebolo nás tam stotridsať, ale aj to drobné číslo ma trošičku nakoplo robiť to, čo milujem a čo ma napĺňa. Ale hoci bolo skutočne fascinujúce počúvať, ako sa dajú získať sledovatelia, aké všetky vylepšenia blogu existujú, no momentálne blog nie je niečo, čo ma živí (píšem "momentálne" preto, lebo neviem, kam sa to posunie ďalej a ako sa veci vyvinú :D), takže ani ja sa nemám kam ponáhľať ❤
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veľmi pekné fotky :) Bríle sú top! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já se na blogování dívám hodně podobně. Párkrát mi přišla nějaká ta nabídka na spolupráci, jenže já se nějak necejtím psát o firmě, kterou skoro ani neznám, i když je za to 50euro. Přijde mi, že se vlivem reklamy a spoluprací hodně z blogerskýho světa vytrácí autenticita, díky který byli někteří blogeři skvělí a člověk se jimi mohl inspirovat. Ale je jasný, že kolikrát existuje zlatá střední cesta a někdy tyhle věci nemusí být na škodu. Říkám si, že nechci na blogu očividnou reklamu na věci, který bych si jinak v životě nekoupila, že si svých textů vážím moc na to, aby mi články plnily takovýhle hovadiny. Jo a fotky máš výborný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Och, krásne si to napíísala♥ Ja ani neviem čo dodať. Mňa to celé veľmi inšpirovalo a namotivovalo ísť ďalej, pretože mi často krát víria v hlave rôzne blogove i životné pochybnosti. Len jedna jediná vec, čo som celý čas držala ruky v pästiach bola, že ma veľmi vytáčalo to, že celý čas hovorili iba o tom aké sú podstatné spolupráce a bloger(ka) si chce zarobiť popri tom a treba, aby písal(a) tým firmám, to ma veľmi hnevalo, pretože ja som si založila blog, aby som bola obklopená skvelými ľuďmi a aby som ich akýmsi spôsobom inšpirovala a to je môj aim, až doposiaľ. Je to smutné, že veľa ľudí na to zabúda. Samozrejme dostať produkt zadarmo alebo mať ešte k tomu zato zaplatené je krásne, je to akoby "dar" za všetko tú drinu, čo venujeme blogom, ale nie je to všetko.

    A aj ja som ťa rada videla!! Verím, že raz sa stretneme (na mätovom čaji of course:D) a budem mať možnosť porozprávať sa viac:))

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE