GENTLEWOMEN

2016-04-07


who runs this world

Mužská elegancia sa dosť často spomína aj vo svete žien. Milujem inšpirácie tohto typu a sledujem aj niektoré blogerky, ktoré sa venuju len tomuto štýlu. Mňa však vždy viac zaujme, keď sa do toho dá kúsok šmrncu. Rada nosím kostýmové nohavice, košeľu či hodinky, no vždy k tomu vezmem nejaký šialený kúsok ako farebné slnečné okuliare, čiapku či botasky. Myslím, že je to skvelé oživenie aj počas týchto jarných dní (aj keď pri teplotách nad dvadsať stupňov to začína byť dosť divoké).

Keď už som v minulom článku vravela o tom experimentovaní, v posledné dni naň nezabúdam. Jeden deň mám celý elegantný outfit, v ten druhý si k nemu vezmem botasky a obmením vzory a v tretí na seba dám rifle, mikinu, ale pre zmenu k nim vyskúšam aj mokasíny. Na oko neskombinovateľné mi v zrkadle vyčarí úsmev na tvári. Stále bojujem s tým, že v mojom šatníku je len veľmi málo kúskov, ale práve takéto zmeny mi pomáhajú byť iná každý deň.

Okrem svojej šedo-bielej kombinácie som nižšie uviedla pár príkladov zahraničných blogeriek, ktoré sú inšpirácie pre mnohých, ktorý radi kombinujú nadčasovú eleganciu.



> SHOT FROM THE STREET
Majiteľkou je Lizzy Hadfield, ktorú som najprv objavila pmocou bloglovinu a neskôr som narazila aj na jej youtube channel. Musím povedať, že sa po krátkom čase stala obrovskou inšpiráciou, čo sa týka štýlu. Je nadčasový a elegantný. Najradšej nosí saká a kabáty, ale do každého outfitu vženie svoju prirodzenú ženskosť. Rada sa pozerám na jej fotografie a rada počúvam jej hlas. Pomáha mi pri rozhodovaní, čo si vziať na seba, dáva skvelé rady ohľadom online nakupovania a dokáže skombinovať a nosiť také kúsky, v ktorých by iné vyzerali čudne. Dokonca sa mi na nej veľmi páči to, že neustále kombinuje rovnaké kúsky, takže sa necítim tak blbo, že nosím stále to isté dokola, len v inej kombinácii. Taktiež si potrpí na kvalitu, čo si myslím je tiež veľmi dôležité a snáď si to aj ja budem môcť niekedy dovoliť. Jej zamestnaním je byť blogerkou a ja jej to veľmi prajem, pretože je skvelá. 
ORDINARY PEOPLE
Ďalšia skvelá osoba, ktorá kombinuje nesombinovateľné sa volá Alyssa Lau a taktiež má youtube channel, ktorý stojí za pozretie. Toto dievča som objavila už dávno a zaujala ma najmä tým, že bola úplne odlišná od ostatných. Momentálne si žije svoje a je to skutočná bussinesswoman, ktorej sa darí spravovať internetový fashion obchod, kde je je hlavnými položkami Fair Trade a Organic Eco Fashion. Nie je to len kreatívna osoba v oblasti obliekania, ale taktiež fotografovania, designovania, strihania videí a vo všetkom je kúsok niečoho jej, niečoho zvláštneho, no skvelého na pohľad.

> MODERN LEGACY
Na ukážku som sa rozhodla sem pridať blogerku, ktorú síce až tak dobre nepoznám, ale obdivujem to, že dokáže skoro neustále nosiť mužskú módu. Je tým extrémnym prípadom. 
Ďalšia podobné blogy: FIGTNY - LALYNA - PHOSPENES - CRUEL KID


beanie: terranova - trousers: f&f - sunglasses: tally waijl - watch: aliexpress - fragrance: avon


8 komentárov:

  1. Ja mám práve že mnoho krát nejakú predstavu, že si na seba vezmem niečo, čo som ešte nemala a je to odvážnejšie a potom to na seba oblečiem a moje predstavy týmto pohasnú:D

    Takúto mužskú eleganciu mám rada aj ja a k tomu kombinovanie rôznych štýlov, avšak mám pocit, že nie každému takéto veci pasujú, naopak na tebe si viem živo predstaviť, že to vyzerá skvelo!:)

    Blogy sa mi veľmi páčia, sú to ozaj jednoduché a minimalistické looky, no pôsobia pútavo a zaujímavo. Ja ti dávam na oplátku typ na slečnu, ktorá má tiež takýto štýl, tak ak ju zatiaľ nepoznáš, myslím, že sa ti bude páčiť:) (http://mymagic-fashion.blogspot.sk/)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poznám ju a je to jedna z najlepších česko-slovenských blogeriek. Má úžasný štýl a teším sa na každý jeden článok, ktorý napíše. Ale každopádne ďakujem, že si mi bola ochotná dať tip, vážim si to ♥

      Odstrániť
  2. Zbožňujem mužskú eleganciu. Ale popravde - sama sa bojím nosiť takéto outfity, aj keď popravde sama veľmi neviem prečo :D
    Ďakujem krásne za inšpiráciu blogov, zatiaľ som ich len tak preletela, ale určite ich nechávam uložené v záložkách, nech si ich poriadne poprezerám ♥
    Inak, odkiaľ sú tie perfektné hodinky?
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krasne detaily :) Ja pansky styl miluju :)

    xxx

    CITC FASHION BLOG

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dian, ty sa tak krásne obliekaš! :) viac tvojho štýlu poprosím.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Stále som mala rešpekt voči ženám, ktoré dokážu vniesť do svojho šatníka mužskú eleganciu. Príde mi, že by som to ja sama tuším nedokázala, pretože ak sa mám úprimne priznať, nie je to veľmi môj štýl, ale veľmi sa mi to páči a príde mi, že zvlášť na vysokých dievčatách to vyzerá dokonalo. Napríklad ja, s mojou výškou 160cm, by som si asi nedokázala dať kostýmové nohavice, pretože viem, že vyzerajú na mne zle. Ale keď ich vidím na iných, len ticho závidím, pretože si myslím, že sa to ženám hodí. Vyzerajú tak nebojácne a silne.

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE