WALK AROUND: FUTURE

2016-04-20


dospievam?

Keďže som maturant a v tomto roku sa odohrá veľa udalostí, často spomínam na prvý ročník, na moje sny a predstavy, ktoré sa za tie štyri roky nesmierne zmenili. Keď som uvažovala v prvom ročníku o svojom budúcom živote, videla som sa niekde na vysokej škole v zahraničí, nezávislá mladá žena plná sebavedomia a kontaktov v mobile. Teraz to vidím inak, a ako som si všimla, aj ostatní moji rovesníci. Na vysokú školu idem na Slovensko a nevadilo by mi ostať žiť na Slovensku. Sna o cestovaní sa nevzdávam, chcem navštíviť, čo najviac krajín, možno v niektorých aj pár rokov žiť, ale ostať tam naveky, to si neviem predstaviť.

Ešte teraz si pamätám aká som bola nadšená, keď som šla do Londýna a aká som bola sklamaná, keď som odchádzala. Všetko bolo také iné, čudné, jednoducho ma to neohúrilo natoľko, aby som si povedala, tu sa chcem vrátiť, tu chcem žiť. Nič také sa neudialo a mne to poskytlo rozličný náhľad na život.

Ako si všímam, aj moji rovesníci, ktorí boli najprv odhodlaní ísť čo najďalej, nakoniec idú maximálne do Čiech. Niektorí majú dokonca ambície po škole ostať v našom rodnom meste, čo ma prekvapilo úplne.

Na záver by som snáď povedala, že ja osoba tak milujúca zahraničné jazyky a cestovanie, by som nikdy nepovedala, žeby som mala predstavu života na Slovensku, ale opak sa stal skutočnosťou. Nestalo sa to len u mňa a preto ma to fascinuje, že je to nejaký potrebný vývoj, či dospievanie.

Ako si predstavujete svoju budúcnosť vy? Pre maturantov: kde chcete žiť po výške, resp. zaznamenali ste niečo podobné ako ja?
  trousers: f&f - bodysuit: gate - boots: mum - shirt: gate - hanbag: mango - watch: aliexpress




7 komentárov:

  1. Ja sama veľmi neviem, čo chcem robiť. Na jednu stranu chcem ísť úplne všade, chcem cestovať, chcem vidieť svet, chcem bývať chvíľu v Londýne, chvíľu v LA, v Sydney, v Singapure, Kanade, Škandinávii. Ale na druhú stranu... Ani bývanie na Slovensku sa mi už nezdá byť tak hroznou možnosťou - a to som to kedysi nebrala ani ako možnosť na konci listu. Hoci niektorým krajinám siahame len po päty, nie sme na tom až tak zle a ja si uvedomujem, že ono to skutočne nie je také ľahké sa zbaliť a niekam ísť - teraz v piatok idem do Bratislavy na prípravný kurz aj s Filipom, ktorý sa tiež chystá na žurnalistiku, a už som z toho nesmierne nervózna - ako mám potom žiť sama vo veľkom meste? :D Ale tak veď uvidíme :D
    A och, ako je možné, že stále vyzeráš tak dobre, všetko ti nesmierne pristane a ja vždy, keď vidím tvoje outfity, mám chuť utekať do obchodov a kúpiť si presne tie isté kúsky, aby som vyzerala, že mám aj ja svoj life already put together; a chuť zmazať všetky moje outfitové články a zakopať sa niekam pod zem :D tie nohavice sú jednoducho úžasné a takisto sa mi nesmierne páči vrstvenie bodysuit a na to blúzka/košeľa - vyzeráš prekrásne ❤
    BEELIEVIN

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veď koľko krás je na tom našom Slovensku! Ja sa taktiež zajtra chystám do Blavy na prípravné kurzy, aby som tam strávila víkend! Žeby sme sa tam aj stretli čo? Ja som taktiež trochu mimo z toho, lebo idem po prvýkrát sama vlakom do Blavy, tam aj späť a ešte sa mám nejakým zázrakom sama dostaviť na katedru anglistiky a amerikanistiky, že čo? A ďakujem veľmi pekne ♥ Tie nohavice som si v poslednej dobe naozaj zamilovala a nosím ich takmer všade.

      Odstrániť
  2. oooo ty mi tak hovoríš z duše, že si ani nevieš predstaviť ako! Až som ostala prekvapená. Presne včera sme sa o tomto rozprávali s kamarátkou, že čo sme si mysleli, že budeme keď sme prišli na strednú. Mali sme predstavu, že pôjdeme na medicínu alebo už vtedy sme si mysleli, že si vyberieme na semináre dejepis? Neviem. Škoda, že si to nepamätáme. No tak ako hovoríš, všetci sme išli na bilingválku s tým, že v 3 ročníku pôjdeme na minimálne pol roka do zahraničia (napokon išli 4 z 30), že pôjdeme všetci čo najďalej (môj sen bol vždy New York) a budeme si žiť ako na veľkej nohe. Opak sa stal pravdou a už asi polovica z nás plánuje najďalej Prahu:D.

    Ja osobne som veľmi závislá na domove, viem, viem máme tu zlý systém, to je jasné, v iných krajinách sa majú ľudia horšie, no na severe mi pripadajú ľudia hrozne chladný a zasa naopak citrovníky a pláže ma na každodenný život vôbec nelákajú. Tiež som ešte na vážkach, kde vlastne pôjdem a čo študovať budem, no jedno viem iste, že ostanem niekde tuto v srdci Európy. :)

    A s tým Londýn je druhá vec, čo sa veeeľmi stotožňujem. Spolužiaci mi o ňom vyspevovali, všetky tie fotky že aký je Londýn a Anglicko neskutočné, no mne sa úprimne nepáčilo a tiež som bola sklamaná. Oveľa, ale oveľa viac sa mi páčilo v Paríži, to bola ozajstná nádhera s nekonečnou atmosférou♥

    A ešte som ti chcela povedať, že si krásna!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Neviem prečo, ale ja si samu seba predstavujem niekde v Poľsku alebo Rakúsku. Znie to naozaj divne ale tieto dve krajiny ma neskutočne lákajú. No rada by som aj ostala na Slovensku. Veľa ľudí si to neuvedomuje, ale Slovensko má svoje čaro a krásu. Viem si predstaviť svoj život tu no v úplne inom meste. Prečo nie Nitra. Alebo skôr Trnava? Jednoznačne nechcem ostať tam, kde som teraz! btw. košeľa aj topánky sú božské!!! <3
    WITH GREY WOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja si seba predstavujem asi niekde v severských krajinách (: o rok končím výšku.

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ja som nikdy nechcela ísť študovať veľmi ďaleko od Slovenska. Vždy som chcela ísť do Prahy a potom sa vrátiť na Slovensko alebo zostať tam. Ešte stále si pripadám veľmi malá na to, aby som išla veľmi ďaleko od domova :D A taktiež by mi veľmi chýbala slovenčina.
    Inak, skvelý outfit! Tá blúzka je úplne skvelá <3

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Moju budúcnosť si žiaľ nepredstavujem tu, na Slovensku. Akokoľvek egoisticky a sebecky to znie. Pravdaže, je to všetko len predstava a je úplne možné, že tu ostanem a budem tu chodiť aj na výšku, neskôr tu pracovať. Človek nikdy nevie. Ja som totiž ešte nenavštívila toľko veľa krajín a možno by som sa v cudzej cítila tak .. zle. Pretože aj keď chodíme na výlety, dovolenky a tak ... stále keď sa vrátim späť, som nekonečne šťastná. Ale mojím dôvodom prečo si nepredstavujem svoju budúcnosť na SR je to, že chcem vidieť veľa toho vo svete a nechcem ostať zaseknutá na jednom mieste. :)
    Viem, že sa asi neustále opakujem, ale nekonečne milujem tvoje fotky, ktoré sú znovu prekrásne ♥

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE