FREE YOURSELF

2016-08-22

- in this photo:
sunglasses: Koton | clutch: Mango
shorts: Terranova | sandals: Deichmann


no shame

Už asi rok sa potichu vyhrážam svojim drôteným podprsenkám, že ich vyhodím. No vždy tu boli také tie "morálne" zábrany, ktoré nám nastolila spoločnosť a začala nám uzatvárať naše dary do klietok. Toľko moje rozhorčené poetické ja! Jednoducho som sa toto leto odhodlala k činom, keďže už čoskoro zdrhám z nášho malého mestečka, kde sa každý pozná. Buď som nenosila podprsenku vôbec alebo, keď bolo chladnejšie, či ma trápilo priesvitnejšie tričko, vzala som si braletku, ktorá je príjemná na nosenie a hlavne bez kostíc!

Avšak moja prvá skúsenosť bola aj tak plná obáv. Uvidí niekto, že som tam hore naostro? Budú si o mne myslieť niečo zlé? Veď je sakra horúco! Celý čas som sa obzerala naokolo, ako sa na mňa ľudia pozerajú. Možno som tomu dávala príliš veľkú pozornosť a sama som si začala myslieť veci, ktoré nie sú pravdivé. Potom som sa na tom mohla už len zasmiať, aká som hlúpa. Okolie mi nastavilo určité pravidlá a ja ich nerada porušujem, ale prečo by som sa mala trápiť, keď mi v mojej drôtenej podprsenke nie je pohodlne, viac sa potím, ani to pod vecami nevyzerá dobre a predsa nemám pomaly ani čo skrývať? Netuším prečo by sme sa mali hanbiť za to, že sa cítime fajn. V našich bulvárnych časopisoch nevidím žiadne iné články ako "táto mladá americká celebrita si vyšla von so psom, ale akosi si zabudla podprsenku, aké poburujúce!" Vážne je to také poburujúce? Síce mám ešte len 19 a mohla by som si dovoliť nosiť štekle, aby moje lýtka vyzerali nádherne a push-upku, aby ma nevolali "doska", ale ja aj v takomto veku vždy vsadím na pohodlnosť a praktickosť. Toto leto som sa bez obmedzenia s názvom "au" cítila oveľa lepšie a neľutujem to. Samozrejme, že moje drôtenky nevyhodím, pretože sú kúsky oblečenia, ktoré by som si neodvážila zobrať bez nich (všetko má svoje medze), ale aj v zime sa budem snažiť 90% nosiť braletku (ktorá sa mi neskutočne osvedčila a jednoznačne si ich kúpim v ďalších farbách, veď už som o nej na tomto blogu básnila veľa) alebo nič (veď vrstvy sú v zime vrstvy a vtedy sa každý môže vykašľať na zábrany). 




Upozornenie: V tomto článku nebola použitá, zneužitá či vyhodená žiadna podprsenka. Ja chápem, že nie každý má rovnaký názor a preto by som bola zvedavá na ten váš. Čo vy a podprsenky? Aké? Prečo? Výhody? Nevýhody? Názory! Niekto ich chváli a nevie si predstaviť bez nich život a niektoré ich nechávajú v zásuvke svojej skrini. 


snapchat: feelikeunic0rn






9 komentárov:

  1. Já naprosto souhlasím! Není nic lepšího a víc osvobozujícího, než si vyjít ven bez podprsenky. Jsou momenty, kdy si říkám, jestli to není blbý jít na "ostro", ale pak mnohdy zapomenu, že mi vlastně pod tričkem něco chybí a cítim se skvěle! :) Lidi někdy koukají, to je jasný,protože všechno co se trochu vymyká zajetým společenským pravidlům vzbuzuje pozornost, ale já na tom nevidím absolutně nic špatného nebo vulgarního, je to přirozené a hlavně nesmírně pohodlné! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já nemám úplně malá prsa, takže já bez podprsenky nikdy! :D ale musím říct, že ani nikdy nemám nutkavý pocit okamžitě ji doma odhodit...prostě podprsenku nosím neustále (pokud tedy nestrávím den v pyžamu :D ) a nikdy mi nijak nepřekážela. :) Jinak se mi moc líbí kabelka! :)
    www.lifestylebirdie.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. v prvom rade by som strašne rada podotkla, že ten fit je celý krásne zladený! :)) a v druhom nenávidím podprsenky!! :D ak musím "podprsenku" tak iba bralet a tam to u mňa kruto končí :D minulý rok v lete som s tým začala a niektoré ženy na mňa pozerali akoby som padla práve z nejakej vzdialenej planéty, že čo si to vôbec dovoľujem nemať nič pod tričkom! ale úprimne bolo mi tak dobre a bolo mi ich tak ľúto, že nie sú "voľné" ako ja, že som sa na takéto pobúrené pohľady totálne vykašľala! :D a navyše sa mi takýto prirodzený vzhľad páči oveľa viac tbh :)) takže revolúcia bez podprsenky prosím!! #freethenip
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jojo, je strašné, jak se snažíme přizpůsobit tomu, co je podle společnosti normální, i když to není vůbec příjemné. :/ Je dobře, že jsi to takhle vyřešila. :)
    Jinak krásný outfit. :))
    KattyLife

    OdpovedaťOdstrániť
  5. - jsem ryze bezpodprsenkovy typ ! a vzhledem k tomu, ze tam nahore si me matka priroda patrne spletla s dospivajicim chlapcem, obavy z toho, kdo si co bude myslet, me nesuzuji. nicmene chapu, ze mnohe z nas nemaji na vybranou (kuprikladu ma nejlepsi kamaradka) a nahore bez si jit mezi lidi zkratka netroufnou ..

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Amen! Čistá pravda! Nie je nič lepšie ako vlastné pohodlie. Kašľať na okolitých ľudí a ich priškrtené názory. Si super a vyzeráš nádherne ako stále :)) <3
    WITH GREY WOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  7. v poslednej dobe čítam viac a viac článkov o tom, ako sú podprsenky nezdravé a hlavne to ma dotlačilo k tomu, aby som ich minimálne doma nenosila. vôbec. teraz cez prázdniny to bolo celkom zaujímavé množstvo času, až som si na to zvykla a teraz, keď niekam idem a dám si podprsenku, cítim sa zvláštne. chodiť na ostro je pohodlné a zdravé, štvú ma ľudské predsudky a hlúpe pravidlá! nie som si istá, či počas školy budem pokračovať v tomto zvyku, pretože niekedy mám z toho blbý pocit.. spoločnosť nás strašne ovplyvňuje.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. !!!! Už to bude myslím víc jak rok, co jsem na sobě neměla tu typickou podprsenku s kosticemi. Popravdě teď ani nechápu, jak jsem ji mohla někdy nosit. Přešla jsem na takové ty krajkové, látkové a je to tak strašně moc pohodlné. :3 Taky jsem nejdřív pořád přemýšlela nad tím, co si asi ostatní myslí nebo jestli to není moc vidět, ale postupem času se tohle všechno odbouralo a teď jsem za to neuvěřitelně ráda. :) Myslím, že i když má někdo prsa větší, může najít alternativu k podprsence s kosticemi, mnohem pohodlnější.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Super článok, krásny outfit!
    Ja s podprsenkami s kosticami som tiež dosť veľký enemy, a preto je u mňa must piece športová a bralet. Teraz som objavila ešte takú že vyzerá ako normálna ale nemá kostice. Ďakujem ľuďom čo to vymysleli. A čo sa týka chodenia na ostro. Ľudia sa na mňa pozerajú, ale už som ich prestala riešiť. #YOLO

    SASHA´S LIFE

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE