GREEK HAUL

2016-08-09




éterično

Bola som veľmi nadšená, keď sa väčšine z vás nápad "greek haul" pozdával. V Grécku som si totiž množstvo olejčekov, pochutín, zdravých vecí, ale aj oblečenia. Väčšina z týchto vecí pochádza zo Starého Pantelejmona, Olympu a Litochora. Ale niektoré aj z Paralie, čo bola naša dovolenková destinácia.

Samozrejme, že každý (aj my) si z grécka donesie olivový olej, olivové mydlá, ouzo (grécky alkohol), magnetky, sošky, ale ja som vám chcela ukázať niečo iné, niečo zaujímavé, čo každý doma nemá. Niečo typicky grécke a lokálne o čom sa možno ani nevie.

Okrem oblečenia som ešte nič nevyskúšala a tak vám nemôžem dať ani len menšiu recenziu, ale počas augusta by som sa mala k tomu dostať a určite vám dám vedieť či už na instagram stories, ktoré som si obľúbila alebo v hocakom ďalšom článku, pretože ak ich pozorne čítate vždy narazíte aj na malé útržky z môjho života ako napríklad - včera som si vyberala internát, bol to najväčší stres na svete, nie som na tých najlepších, ale zasa ani na tých najhorších a budem na izbe s úplne cudzou osobou (jáj teším sa - klamem, stresujem).  


Nižšie nájdete podrobný opis produktov - na čo slúžia a prečo som si ich ja kúpila.

MANDĽOVÝ OLEJ & HORSKÝ ČAJ

Začala by som tou najväčšou fľaštičkou, ktorú som si doniesla (okrem liečivého bahna z Alykés, ktorým sme sa natierali). Táto fľaštička obsahuje éterický mandľový olej, ktorý sa má aplikovať na telo. Má zanechať pokožku vláčnu, hydratovanú a myslím, že používanie takýchto olejčekov je v lete oveľa lepšie, keďže niektoré hydratačné krémy sú dosť ťažké a ťažko sa rozotierajú. Môže sa aplikovať aj na tvár a ja sa neviem dočkať, kedy ho budem môcť vyskúšať. Dokonca rozmýšľam o tom, žeby som si ho vzala na internát (inak už začínam nakupovať blbosti, čo si myslím, že mi na internáte bude treba, ale v skutočnosti je to kopu nepotrebností, ktoré sa mi budú povaľovať po izbe #študentskýživotužsateším).

Horský čaj pochádza z horského mestečka Litochoro. Miestny ho pijú najmä v zimnom období, kedy je chladnejšie a je to každodenný čaj, takže je vhodný na každodenné podávanie. Tento horský čaj je vzácny, pretože rastliny, ktoré obsahuje sa zbierajú z hôr. Tam tieto rastliny do seba naberú všetky živiny, keďže žijú v ťažkých podmienkach a potom sa tieto živiny dostávajú napríklad aj do čaju.


BÔBOVÝ OLEJ & ARAŠIDY V SEZAME

Ďalší éterický olej v menšej fľaštičke sa po grécky nazýva Dafné - presne ako tá múza - konkrétne sú to jej slzy (ako ja zbožňujem grécku mytológiu). Tento olej pochádza z bôbových listov, ktoré v grécku vo veľkom pestujú v domnení, že sú to slzy Dafné. Tento olej sa má aplikovať hodinu pred umývaním na vlasy ako taká maska. Táto maska má spôsobiť spevnenie, vyživenie vlasov (čo moje určite potrebujú). Taktiež som sa nedostala k tomu, aby som to vyskúšala, pretože práve testujem iný produkt na vlasy a ak mám pravdu povedať, nie vždy si môžem dovoliť hodinu pred sprchovaním dať na vlasy olej. Ale som veľmi zvedavá na výsledky, snáď mi Dafné s tými mojimi vlasmi nejako pomôže.

Druhý balíček, ktorý vidíte obsahuje grécku obľúbenú sladkosť. Vždy, keď vstúpite do nejakého obchodu nájdete rôzne oriešky a ich prevedenia ako napr - mandle v jahodovom džúse (na to, že nie som veľmi jahodový typ, tak boli úžasné), pistácie v mede. Myslím, že toto by mali byť arašidy v sezame a predáva sa to úplne všade. Ja nie som veľký fanúšik tohto produktu, ale rodine to chutí.




OREGANOVÝ OLEJ & RAKYTNÍK

Posledná fľaštička bola najmenšia, no zároveň najdrahšia. Dôvod je taký, že obsahuje neskutočne silný oreganový olej. Tento olej sa považuje za všeliek - je to alternatívne antibiotikum, ktoré nás má zbaviť všetkých plesní, mikóz, baktérii v tráviacom trakte, lieči boľavé hrdlá aj kĺby. Fakt je, že takýto silný oreganový olej som ešte nevidela v žiadnych eshopoch a preto si tento veľmi vážim. Dostala som ho na ochutnávku - do "poldeca" vody jednu kvapku oleja - hodiť to do seba. Úprimne som myslela, že mi zhorí hrdlo a všetko, čo mám vnútri. Pomáha zlepšovať imunitu a preto existuje aj taká kúra v októbri - jedna kvapka denne počas troch týždňov. Na zmiernenie pálenia po prehĺtnutí sa odporúča dať tú kvapku oreganového oleja do kvapky olivového oleja. Ja dúfam v to, že mi pomôže sa zbaviť mojich zdravotných problémoch, pretože som zatiaľ na to počula samé chvály.

Posledné vrecúško je plné rakytníka. Alexander Veľký veril, že stačí sedem bobúľ na deň, aby ste boli v skvelej forme. Delegátka mi ho odporučila najmä preto, že pomáha s vypadávaním vlasov a lámaním sa nechtov. Najlepšie je si to vraj dať do raňajok, pretože tie bobule sú trochu kyslé.

OBLEČENIE & DOPLNKY

Nikdy som si na dovolenkách nekupovala oblečnie, pretože skoro všade mali len trička s nápisom Greece a podobne. Paralia je trochu väčšie mesto a je tam množstvo drahších, ale aj lacnejších obchodov so zaujímavými kúskami. Jasné, že najviac obchodov je "fejkami" - všade samé adidas, nike, gucci, armani. Ja som šla do takého obchodu, ktorý vyzeral ako trh. Najmä preto, že mali nízke ceny. Ako prvé som si kúpila pruhované šaty, ktoré ste mohli vidieť aj na instagrame, ale aj v predchádzajúcom gréckom článku. Vyzerajú trochu blbo na fotkách, keďže tie prúžky sú príliš úzke, ale ja som sa do nich zamilovala. Stáli len 6€ - sú skvelej dĺžky, majú môj obľúbený vzor a perfektne sa hodia na horúce dni. V tom istom obchode som si kúpila aj blúzku, ktorá je v boho štýle. Pôvodne som si chcela kúpiť bielu s modrými detailami, ale tá tak neskutočne presvitala, že som skončila s čiernou s červenými detailami. Stála iba 3,50€ - je veľmi tenkého a príjmeného materiálu a dokáže oživiť jednoduché letné outfity.

Posledné sú okuliare, ktoré som si kúpila vo vedľajšej dedine Olympic Beach za 3€. Veľmi zaujímavé, rada experimentujem najmä so slnečnými okuliarmi + milujem striebornú.


9 komentárov:

  1. Krásné fotky! :-) A moc se mi líbí ty brýle! Ty jsou parádní! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Po prvé krásne si to pofotila! Po druhé, všetky tie vecičky vyzerajú super, my doma máme všelijaké alternatívno prírodno medicínske veci a už neraz som sa presvedčila, že účinkujú omnoho lepšie, než produkty z lekárni. No a o oblečení ani nehovorím. Prúžky sú naj, okuliare sú krásne a blúzka ti určite sekne. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. skvelé veci. ja mám všetky tieto olejčeky, bylinky a podobné veci veľmi rada, takže priam ľutujem, že tento rok nakoniec do Grécka nejdeme. blúzka je určite krásna a práve si ma navnadila na kúpenie si bielej blúzky s modrými detailmi :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. rada by som podotkla, že tie fotky sú úplne skvostné! :D všetko vyzerá tak krásne :)) strašne sa mi páči haul niečoho takéhoto originálneho "domáceho" :))
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nádherné fotky ♥ Kebyže môžem, tak sa ihneď zoberiem, pobalím všetky svoje veci do kufra a presťahujem sa do Grécka. Takéto rôzne olejčeky, liečivé bylinky atď. mám veľmi rada a verím, že majú omnoho väčšiu silu ako nejaké antibiotiká, ktoré nášmu telu nerobia dobre. Tie okuliare vyzerajú veľmi dobre, tiež rada experimentujem práve so slnečnými okuliarmi, pretože aj keď mám na seba možno úplne obyčajné veci, okuliare to vedia stále nejak vyzdvihnúť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ja zbožňujem orechy, zbožňujem sezam a najmä zbožňujem takéto kombinácie, takže arašidy v sezame ma zaujali asi naviac :D
    Ale celkovo i ostatné veci vyzerajú úžasne (ako oreganový olej, zatiaľ som ho nielen nikde nevidela, ale o ňom ani nepočula; či rakytník)!
    Rovnako skvelo vyzerajú i šaty či okuliare ♥
    BEELIEVIN // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super věci! :3 každopádně já bych z nich (když nepočítám oblečení) vyzkoušela nejradši oříšky a ten čaj, na olejíčky moc nejsem, protože nemám ráda tu olejovou konzistenci, takže stále zůstávám v případech nouze u hutných krémů v jakémkoliv ročním období :D

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Grécka mytológia mi príde neskutočne zaujímavá, a keď počuje "Dafnine slzy" a ppodobné veci, neváhala by som a kupovala nech je to čokoľvek.
    Tým éteričnom si to naozaj vystihla. Je pmnoho lepšie nabrať si domov takéto užitočné a zaujímavé suveníry. :)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE