VIANOČNE

2016-12-23


Sladký domov. Nikdy som si nevážila každodenné činnosti. Teraz ich prijímam s tou najväčšou radosťou. Prechádzanie sa po známych uličkách, hľadanie kníh v mojej starej dobrej knižnici, behanie po byte, navštevovanie antikvariátov a sekáčov, hladkanie ňufáčika, zdobenie stromčeka, hranie spoločenských hier, pitie čaju v pohodlí bez papierov všade naokolo, trávenie času s priateľmi a hlavne smiech, veľa, veľa smiechu - toto všetko mi chýbalo. Síce viem, že od zajtra sa začína tvrdý režim učenia sa - no jednoducho musím, inak si budem každý jeden deň vyčítať, že nič nerobím a budem na seba len naštvaná. Koľko vecí by som chcela ešte stihnúť, ako rada by som si sadla do postele s knihou, ktorú nutne nepotrebujem čítať, či sa prejsť po lese v týchto mínusových teplotách - konečne som na seba mohla dať hrubý kabát, chýbal mi. Aká som bola šťastná, keď som konečne mohla vytiahnuť po mesiacoch fotoaparát a pofotiť kreatívne vecičky na stole (moje vnútorné ja sa tešilo ako malé dieťa). Toto sú pre mňa Vianoce, nič iné nepotrebujem, žiadne darčeky - toto sú asi prvé Vianoce, kedy som si to naozaj uvedomila. 


Aj napriek tomu, že darčeky nie sú pre mňa dôležité, rada obdaruvávam svojich blížnych. Na seba nechcem dať ani zopár eur a na ostatných by som minula všetky svoje úspory - myslím, že je to trošku choroba. Tento rok som sa prvýkrát posnažila trošku lepšie zabaliť darčeky. Samozrejme, že toto je trošku gýčový spôsob ako to urobiť. Pamätám si, keď som ešte na intráku pozerala video jednej španielskej youtuberky (veď zlepšovať si jazyk treba všetkými možnými prostriedkami), ktorá v ňom hovorila o tipoch na balenie darčekov. Vybrala hnedý papier, zo zemiaku vyrezala motívy stromčeka, nafarbila ho a otlačila na papier. Úplne mi to pripomenulo školské časy, kedy sme podobné srandičky vyrábali aj my a bola som z toho úplne nadšená. Považovala som to za najviac originálne a pritom jednoduché, potom som si to všimla na každom jednom blogu a tento hit ma pomaly začal omŕzať. Samozrejme, že sa mi páčia vetvičky, hnedý papier, otlačky, minimalistické motívy, ale úprimne dosť ma to pobavilo, keď som to uvidela na každej jednej internetovej stránke, nielen na youtube či blogoch, ale aj v časopisoch atď. A tak som vsadila na gýčovú jednoduchosť v podobe zlato-červenej kombinácie so stuhou. Tým sa nedá nič pokaziť - dokonca na fotografiách to vyzerá ešte lepšie ako som čakala, čo ma veľmi potešilo. 

Už sa teším na zajtra, na tie vône zhony, na večeru a trávenie času pod stromčekom, na výrazy ľudí, ktorým darujem úsmev spolu s balíčkom a na všetky tie vianočné dni, ktoré ma ešte čakajú. Po dlhej dobe cítim radosť, aj keď moje podvedomie tuší, čo ma čaká, pomaličky vykukuje a straší. Aj napriek tomu sa vám pokúsim dať, čo najviac článkov, tip, rád, výlevov, radostí, smútkov, jednoducho všetko, z čoho sa skladám, čo sa vo mne nachádza, a čo vám chcem zdeliť. Tešíte ma každý jeden deň, každým jedným komentárom či spomienkou v článku a ja vám príjemné prežitie týchto vianočných sviatkov. 


6 komentárov:

  1. Moja zlatá:( Nemyslí na školu a ani učenie. Verím, že to máš ťažké, ale uži si aspoň pár dni voľna a nemyslí na to, čo ťa čaká. Užívaj si všetky tie krásne veci, domov, Vianky a maj krásne a ničím nerušené prázdniny!♥

    Lily of the valley

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásně napsané. S učením ti naprosto rozumím, když si vzpomenu, jak jsem na tom byla touhle dobou minulý rok. Rozhodně si užij ale aspoň dnešní den bez přehnaného učení, a pak se do toho budeš moct pustit znovu a naplno. Půjde to hned líp. :) Jinak s tím balícím papírem jsem si toho také všimla. Každopádně jsem ale měla tenhle motiv už z minulého roku uložený na Pinterest a chtěla jsem ho určitě využít. Asi bych to nikam nedávala jako nějaký originální návod na balení dárku nebo se tím někde chlubila, ale dárky dávám právě rodině, babičkám atd., kde nikdo tohle nesleduje a mají vždycky radost z něčeho takového originálního - ,,originálního'', protože to přesně připomíná dětství. :) A mě to strašně bavilo, když jsem balící papír potiskovala :3 Veselé Vánoce!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mně se strašně líbí, jak jsi to zabalila :) a jsem na tom úplně stejně - taky jsem si plánovala, jak si to všechno vyrobím a nevím co, ale pak mě to prostě omrzelo :D ale stejně mě to strašně baví, balit dárky :) tak si užij svátky a hlavně se moc netrap a zkus se najít co nejvíc energie a klidu. A foť víc. :)
    Young, wild and free

    OdpovedaťOdstrániť
  4. krásne napísané a ešte krajšie nafotené! :) šťastné a veselé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. jeeej aké krásne fotky :) prajem ti pekné sviatky :)
    MakeUpByVeo

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE