MYŠLIENKY V RUŽOVOM

2017-01-28

Konečne som si našla čas na to, aby som vám priniesla nový outfitový post spolu s článkom, v ktorom sa vám znova vyrozprávam zo svojich pocitov, myšlienok a nálad. Tie som opätovne začala pociťovať po tom ako som skončila skuškové obdobie včerajším posledným odovzdaním opravenej seminárnej práce. Tento semester mal svoje vrcholy a svoje pády, no o tých budem ešte určite písať osobitný článok ako som sľúbila. Teraz, keď som vyšla z tej obrovskej bubliny nevedomosti, polrok, ktorý som plne venovala štúdiu a nemyslela som na seba, na moje záľuby, úplne som zabudla, aké to je premýšľať nad budúcnosťou, prítomnosťou, premýšľať nad svojim životom a nad svetom okolo seba. Začala som si to uvedomovať najmä v posledných dňoch, kedy som behala po múzeách, mostoch, kaviarňach a obchodoch. Kedy som si po polroku mala čas nakúpiť veci, ktoré sa mi páčia. Kúpila som si ich možno až veľa, ale keď teraz tie výpredaje boli naozaj výhodné, však? Pri mojom viac ako štvorhodinovom behaní po obchodoch som myslela len na to, či som si tú vec isto mala kúpiť, či sa vám bude páčiť, či ju budem mať ako skombinovať, či mi ľudia na facebooku nenapíšu zlé komentáre, či je to ešte in, či som vážne urobila dobre, keď som si to radšej kúpila v inej farbe ako čiernej, bielej či sivej. Takéto myšlienky ma prenasledovali celé hodiny a ja som sa začala cítiť mizerne, pretože som si uvedomovala ako som strašne ovplyvnená internetom a celkovo blogom. Namiesto toho, aby som si užila ten pocit, že som si kúpila konečne vec, ktorú som chcela a ešte je aj v nejakej živšej farbe, som iba rozmýšľala či som urobila dobre, či sa to bude hodiť k mojim príspevkom plným neutrálnosti a požiadavkám ostatných, ktorí sú u mňa už na niečo zvyknutí.

Dokonca som dnes ráno vstala s tým, že musím napísať článok, a žeby to malo byť niečo užitočné, čo by chceli ľudia čítať a tak ďalej. No predtým som si pustila môj nový objav na youtube / tento chlapec mi pomohol sa vrátiť do mojich starých čias, kedy som mala starý blog, kde som písala, čo chcem a kedy chcem. Vtedy som sa nepozerala na komentáre a čitateľov, ale aj tak som si všímala, že tam ľudia chodia. On mi pomohol si uvedomiť, že ak robíte to, čo vás baví a vkladáte do toho celé svoje srdce, tak tí čitatelia, ktorí vám pomáhajú svoju tvorbu rozvíjať, prídu sami. Veď aj ja rada sledujem osoby, ktoré si robia veci po svojom a nepozerajú na tie mainstream záležitosti, ktoré lákajú kliky a pomáhajú zvyšovať návštevnosť. Aj ja hľadám originalitu a vášeň. Všetci to hľadáme a všetci to chceme robiť, ale vždy tu je ten tlak z okolia, no ale veď keď napíšem toto, tak to budú zdieľať oni a možno dnes presiahnem návštevnosť na tomto článku a bla bla bla. Nechápem ako sa ja, zastánkyňa koníčkov a jedinečnosti, môžem takto správať. Myslím, že je to prirodzená ľudská reakcia, ktorú niektorí z nás občas zažívajú, však? Alebo si to len nahováram.

Kedysi som si písala denníky, robila grafiku, milovala fotografie prírody fotené starými fotoaparátmi, chodila v džínsoch a teniskách, mala dlhé vlasy a ofinu, chcela vedieť kresliť, mať všade lapače snom, pozerať celé dni filmy a čítať o nich knihy, cestovať, mať veľký hnedý batoh a vlastniť polaroid. V posledných rokoch som našla lásku v minimalizme, čierno-bielych outfitoch, sivej farbe, čistých fotografiách, blogoch, móde a teraz mám pocit, že sa toho musím striktne držať, ale to je hlúposť. Občas sa objaví moje staré ja, ktoré si rado čarbe do diára, kúpi si ďalšie mom jeans, aj keď si v skutočnosti chcelo nájsť tie dokonalé čierne skinny, ktoré vlastní každá blogerka, otvorí photoshop a vytvorí si malý avatar či gif len tak, lebo sa jej chce, aj keď vie, že to nikde nezverejní, pretože na blog o grafike zanevrela a nemá naň ani tak čas, rozmýšľa o výletoch na Island s veľkým hnedým batohom, sníva o izbe plnej lapačov snov, svetielok, polaroidov, kníh, aj napriek tomu, že chce mať čierno-biely čistý, jednoduchý, minimalistický byt, kúpiť si farebné tričko, aj keď je zvyknutá na tie svoje čierne a biele. Jednoducho sa ešte stále hľadám, to viem určite. Cítiť tento zmätok aj po toľkých rokoch je úplne v poriadku, no viem, že pomáha sa z toho vypísať, vždy mi to pomáhalo. Byť sám sebou nie je len tak obyčajná fráza, ktorá sa vždy opakuje, keď ideš na prvé rande, je to pravda, ktorú si musíš opakovať každý jeden deň, pretože je možné, že ju raz zabudneš a stratíš sa v tomto médiami, lajkmi, internetom pohltenom svete. Vždy som rozumela všetkých youtuberom, ktorí občas natočili video hovoriac ako sú vyčerpaní, vystresovaní a nezvládajú to. Väčšina si povie, veď majú kopu peňazí, tak prečo sa sťažujú, ale aj oni sú len ľudia, aj oni majú pocity a aj im záleží na tom, čo robia, tak by som bola rada, keby to dokázali pochopiť aj ostatní. Sme len ľudské bytosti hodené do kolobehu života bez akéhokoľvek manuálu a my si musíme nájsť každý svoju vlastný cestu s pocitom, že nevieme či táto cesta je tá správna. 

Toto bola taká moja očista duše (a možno aj veľa napozeraných psychologických filmov), ale toto ja občas potrebujem, vždy som to potrebovala a vždy mi to pomohlo. Ako som už spomínala, som vďačná za každý váš názor komentár a nemôžem byť viac ako šťastná za tých ľudí, ktorých toto všetko zaujíma, mám vás veľmi rada. Po toľkých rokoch sa vždy usmejem nad vašim komentárom, pretože sa cítim, že sme takí veteráni, ktorí sa len snažia žiť si svoj život tak ako chcú. Na záver by som chcela ešte dodať, že tento článok nevraví o tom, že blogovanie ma nebaví, alebo že sa pretvarujem, či niečo robím nasilu. Každý jeden článok, ktorý som napísala, som chcela napísať a každý jeden outfit, ktorý som pridala sa mi páči a nosím ho, len občas mi po hlave chodia čudné myšlienky, snáď nie som jediné zvláštne stvorenie, ktoré sa takto občas cíti.

 kabát a nohavice: f&f / sveter: new yorker / šál: h&m / topánky: deichmann

#ružové okienko
Inak viem, že už stačilo, a že som pravdepodobne už dosť otravná, ale toto si nemôžem odpustiť, pretože tento kúsok ste mohli vidieť už po celom mojom instagrame a na sto percent to nie je poslednýkrát. A ja vám teraz chcem vysvetliť, prečo som naň tak veľmi pyšná. Tento šál som si objednala z H&M počas zimných prázdnin. Už od septembra som ho videla v obchode a bol mäkký na dotyk, mali ho aj v svetlošedej a ja som ho pôvodne chcela v tomto prevedení. Ide však o to, že keď došlo na objednávanie, tak som sa nakoniec rozhodla pre ružový a môže to znieť trochu trápne, ale som neskutočne šťastná, že som tak urobila, pretože to bol môj prvý krok, kedy som odolala jednoduchosti a komfortnosti v podobe sivej a trochu viac sa kreatívne odviazala. V takomto duchu sa niesli aj moje výpredajové nákupy, o ktorých vás budem určite informovať, a z ktorých mám veľkú radosť. Ostaňte verní svojmu štýlu a vnútornému pocitu, ktorí vám vraví, čo sa vám naozaj páči, zabudnite na ostatných, noste jednoducho to, po čom túži vaše srdce!

PS: ďakujem všetkým, ktorý si plánovač z minulého článku stiahli, kúpili či zdieľali. Som veľmi rada, že sa páčil!

9 komentárov:

  1. Veľmi pekné, krásny šál a tá ružová ti sekne :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pocit ovplyvnenia internetom či súčasnou dobou ako takou mi je dôverne známy. Povedala by som, že mi to často i prerastá cez hlavu a pri zvažovaní mojich činov sa utkáva môj perfekcionizmus, nízke sebavedomie, názor okolia a porušenie nespísaných noriem, ktoré si moja veková kategória ustálila. Píšeš o tom naozaj krásne, výstižne! Každopádne, tento šál a ružová všeobecne ti pristane. Som rada, že sa opäť odhodlávaš ísť do farieb a z mojej strany máš v tomto veľkú podporu. :) Taktiež ma zaujali nohavice, preto celkom pripadá do úvahy, že by som sa po nich (alebo nejakých im podobných) porozhliadla. (Prepáč, príliš skáčem od jednej veci k druhej.)

    Lucia Novotná

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nevím, jestli za to může úplně internet...pokud to tak silně cítíš, tak je to naprd, ale na druhou stranu si mylsím, že i když preferujš minimalismus, je přirozené, že chceš vyzkoušet jiné věci, být zacyklená navždy ve své bublině je neproduktivní a zbytečné. Já to mám taky tak, líbí se mi na mě jendoduché linie, ale na druhoou stranu miluju sovje boho šaty a občas si chci vyzkoušet úplně jiný styl. Je to jako hraní rolí, někdy jsem vintage girl a někdy minimalistka :D. Prostě, ty to víš, ale s*r na blog, na všechny ty instagramy a hledej se dál, naopak si i mylsím, že to zdokumentované hledání pak může být velkou inspirací pro ostatní :). A jsem ráda, že ses odvázala při nákupech a vyšla ze své komfortní zóny, tu růžovou na tobě strašně podporuju, myslím si, že je to barva, která sluší všem!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Děkuju za tip na youtubera, vůbec jsem ho neznala, ale vypadá super! :) Jinak tě úplně chápu... já vždycky všem říkám (i sama sobě), že by měl být člověk sám sebou, neměl by se na nikoho ohlížet atd. A pak stejně zjistím, že se toho třeba vůbec nedržím, bojím se mluvit o věcech, které mě baví a zajímají jen proto, že by se nemuseli líbit ostatním. Občas taky nenosím nějaké kombinace, které se mi strašně líbí, ale vím, že by přitáhly pozornost. Myslím si ale, že to není zase tak špatné - dokud si to uvědomujeme. A tys to udělala a teď o tom zase můžeš přemýšlet jinak, třeba se i posunout dál. Takže... já říkám růžové ano! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Si prekrásne!!! Tie fotky sú dokonale!!!
    Moc, moc, moc mám rada tvoj blog. Prevažne kvôli tímto tvojim textom. Keď nám všetko krásne vyrozprávaš. Nie každý sa dokáže takto "otvoriť" cudzím ľuďom. Toto sa mi veľmi páči . Je to originálne!!!

    SASHA´S LIFE

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Na instagrame som videla zopár fotiek a hneď som sa tešila, kedy si nájdem čas aj na celý článok. A teraz prišiel. Čo dodať, nielenže máš super fotky ale aj vynikajúco píšeš. A máš naozaj skvelý štýl.

    IVANNA/IVANXNA.BLOGSPOT.SK

    OdpovedaťOdstrániť
  7. strašne sa teším z nového článku normálne ako malé dieťa! tak rada ťa čítam! :3 fotky aj outfit sú prenádherné ako vždy!! :3
    Ivana xx

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Dřív jsem tu barvu té šály absolutně nesnášela a v poslední době se i líbí čím dál tím víc. Jinak nevím jak to děláš, ale tenhle tvůj článek se čte úplně sám, fakt ho máš tak krásně napsaný, že se to čte krásně :) jinak outfit je parádní :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Krásný outfit a snad ještě nádherněji napsaný článek!♥

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE