KVALITA

2017-03-18

Sľubovala som, sľubovala - že toho bude viac na ďalší semester (ha, výsmech mojej februárovej ja). Čo som čakala! Nie žeby nebol čas, samozrejme opäť je toho veľa - seminárky, domáce, neohlásené písomky, prezentácie, úlohy a okrem toho anglický román na každý týždeň (aspoň sa zlepším v čítaní po anglicky, a predsa len literatúra je zábava). No musím zhodnotiť, že tento semester sa mi o niečo viac páči - predmety sú záživnejšie, viac ma zaujímajú a piatky sú voľné (hej!). Je len škoda, že keď mám hlavu naprogramovanú na štúdiu, časť môjho mozgu s názvom "móda, blog, články" je vypnutá. Ešteže som trošku zodpovednejšie a už mám nafotené fotky na ďalšie dva články, ale to písanie ma vždy odradí - aj keď neviem prečo, vždy píšem o tom istom, ha. 

Aj keď je môj malý fashion mozoček vypnutý, mám pocit, že mi to prospieva a môj (ako dnešné internetové celebrity hovoria) content sa zlepšil, hádam aj skvalitnil. Kedysi som články vydávala trikrát do týždňa a outfity som chodila fotiť každý týždeň. Teraz sa idem fotiť len občas, raz za mesiac a píšem tak dvakrát do mesiaca (no, to by sa mohlo zlepšiť) a jednoducho vidím, že som viac spokojná s tým, čo píšem, s tým ako sa prezentujem a celkovo aj s fotografiami a outfitmi. Keď som z týždňa na týždeň musela vymyslieť, čo si oblečiem, vždy som na seba len niečo nahádzala. Ak sa na to teraz spätne pozriem, s niektorými fotkami jednoducho nie som spokojná. Teraz rozmýšľam aj viac ako dva týždne nad tým, čo pôjdem o mesiac nafotiť, keď bude počasie také a také a čo by som tak mohla napísať, len aby to nebolo vždy o mne a o škole, ale aby som aj ľuďom ukázala niečo nové a poradila. Jasné, že sa budem vždy v každom článku sťažovať a bláboliť o škole, ale to je jednoducho teraz môj život a ja ho nemôžem v tom najintímnejšom prostredí ignorovať. Nie som na seba pyšná len tak z princípu, ale zlepšenie sa ukázalo aj na sociálnych sieťach. Na instagrame som dosiahla 600 followerov (dobre no, stále to kolísa okolo tej hranice, ale aj tak tomu nedokážem veriť) a viackrát som sa objavila v článkoch o najlepších outfitoch mesiaca od refresheru (aj keď myslím si, že som tam nemala čo robiť a pri takej Markéte, Natálii či Eliške som bola len na smiech a plač). 

Aby tento článok bol užitočný pre vás, rozhodla som sa spísať pár rád alebo skôr pár tipov, ktoré som sa počas obdobia stráveného v Bratislave za účelom štúdia ohľadom blogovania naučila. Moja láska k dlhým súvestiam stále prekvitá a je to asi aj dosť vidno.

obliekaj sa pre seba, nie pre fotky

To je snáď jasné, že? No mala som obdobia a myslím, že každé dievča, ktoré ma blog, že som sa jednoducho obliekla len pre fotografie. Bola zima, ale ja som potrebovala nafotiť fotky bez kabátu? Preč s ním. Bolo horúco, ale ja som vám chcela ukázať moju novú košeľu? Sem s ňou. Môžem pyšne povedať, že z tohto som už vyrástla. Ak potrebujem nafotiť outfit, ktorý je vhodnejší pre 15-stupňové počasie, tak si na neho jednoducho počkám. Je to asi pre to, že blog už nie je moja hlavná priorita ako bola pred pár mesiacmi. Teraz je môj mozog sústredený na dôležitejšie veci a tak keď sa mi podarí vymyslieť nejaký outfit a ešte mi aj počasie vyhovuje, tak sa na to dám. Inak ma to veľmi nezaujíma a preto sa nejdem pretrhnúť, keď niečo nevýjde. 

menej foť, viac mysli

Ako som už spomínala, ide o to si outfity, miesto fotenia a celkovo aj čas, ktorý tomu venujem , vopred premyslieť. Nehodiť na seba prvú vec, lebo dnes doobeda svieti slnko a zajtra potrebujem zverejniť článok - tomu sa už vyhýbam a nie je pre mňa už také dôležité zverejňovať vždy v určený dátum, aj keď viem, že pravidelnosť by tomuto blogu prospela. Naplánovať si, čo si obliecť, čo fotiť a hlavne kde - odkedy som v Bratislave, je pre mňa trochu zložitejšie povedať si, kde sa pôjdem fotiť, ale aj napriek tomu, sa tým neobmedzujem. Idem do školy? Tak sa poobzerám dookola, či tu nie je nejaké vhodné miesto na dobré fotky do budúcna. Idem sa prejsť po moste, lebo potrebujem sa na niečo pozrieť v Auparku? Príležitosť treba využiť v priebehu. Neobmedzovať sa tým, že "jáj, tam bola minule dobrá stena, ale ja som dnes chcela ísť inde". Kašľať na tú stenu, ak tam priamo nemierim a vymyslieť inú možnosť za pochodu. V Bratislave je predsa len trochu viac sivých a neutrálnych plôch vhodných na fotografie ako v mojom malom meste na východe. 

neprekombinovať to

To asi platí na všetko, ale tá moja rada sa vzťahuje skôr na oblečenie. Kedysi som outfit vymyslela tak, aby tam bola nejká výrazná vec alebo nová vec, alebo aby to bolo niečo vhodnejšie na blog, nie to, čo bežne cez môj lenivý deň nosím. No v poslednej dobe som si uvedomila, že tie najjednoduchšie kombinácie je to, čo sa ľuďom na mojom štýle páči. Štýl spočíva v maličkostiach, ktoré miluješ - nosenie širokých nohavíc, kombinovanie rôznych farieb, nosenie okuliarí, vrstvenie, čierno-biela klasika - nech je to hocičo toto je to, čo ťa robí jedinečnou. Nie vždy všetko je o trendoch, nie vždy všetko je o tom, aby si na sebe mala fishnet silonky, potrhané boyfriendy, vybíjanú kabelku, vyšívanú rifľovku, piercing v nose a zrkadlové zelené slnečné okuliare. Občas sa trendy páčia, to je v poriadku, len ich treba dať do vlastného štýlu, nekopírovať zahraničnú preplácanosť na instagrame - zachovať si svoj štýl.

málo je niekedy viac

Opäť by sa to dalo aplikovať na viaceré sféry, no ja sa teraz sústredím na jednu a tou je samotný akt fotenia. Niekedy by som fotením strávila aj hodiny, len aby som mala 50 použiteľných fotiek pre istotu a aby boli z každého jedného uhla. Teraz mi stačí pár a zmákne sa to aj za pár minút. Netreba sa zbytočne zdržiavať - ja si momentálne užívam voľno naplno a nechcem sa vždy obmedzovať hodinovými zastávkami pri viacerých pozadiach, aby som si vybrala to, čo je najlepšie. Žiť aj mimo blogovania je dôležité!

spokojnosť = kvalita

Aj spokojnosť je veľký faktor pri hodnotení kvality. Je dôležité byť so svojou tvorbou spokojný. Za posleldné mesiace sa mi všetky moje fotky neskutočne páčili a myslím, že sa to odrazilo aj na návštevnosti - som rada, že ľudia vycítili túto skrytú spokojnosť a že sa to páčilo aj im. Za posledné mesiace som zažila najväčšiu podporu v tejto oblasti a som za ňu nesmierne vďačná, som rada, že mám pre koho tvoriť.

A čo vy? Ste spokojní? Ako sa vám darí? Myslíte si, že som sa tvorivo niekde posunula alebo si to len namýšľam? Čo si vy predstavujete pod kvalitnou tvorbou?

kabát: F&F - mikina: mango - rifle: pull&bear - topánky: deichmann - kabelka: gate


7 komentárov:

  1. Páni, opravdu povedené fotky! Moc se mi líbí to bodové shrnutí, nedávno jsem prošla velmi podobným procesem co se týče mě z pohledu mého a názoru okolí. Musím říct, že jsem se v tomto našla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tieto fotky sa mi neskutočne páčia! Vážne vyzerajú dosť profi. A to máš teda fajn, že máš voľné piatky a predmety ťa aj viac bavia. V piatok som ťa videla pri Dunaji, ak si si všimla, že si ťa niekto nadmerne premeriava, bola som to ja :D nevedela som, či si to ozaj ty alebo si to len namýšľam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno! To som bola ja! Prepáč, vôbec som si to nevšimla (ja som totiž taký egocentrický a nevšímavý človek, vieš? -,-). Tak snáď sa nabudúce ozvi, poteším sa (aj keď priprav sa na to, že som veľmi "socially awkward" - fakt najviac). A ďakujem veľmi pekne <3

      Odstrániť
    2. Keby nie som "socially awkward", aj sa asi ozvem. Tak nabudúce, keď náhodou, tak ti aspoň zaželám krásny deň :) ^^

      Odstrániť
  3. Jsem ráda, že jsi s blogem a svým psaním čím dál tím víc spokojená, to je myslím základ úspěchu. Stejně tak si myslím, že je lepší být nastavená na učení (školu), než na módu, i když chápu, že to můžeš být občas úmorné nsoit to samé, nebo cítit tu chuť být kreativní a přitom ji nenacházet - ale nevím, jak přesně to máš ty :D.
    A já osobně ( i když možná zaujatě, protože si myslím, že jsi naprosto boží - jo a mimochodem, jak můžeš být tak přirozeně krásná a zajímavá? ha?) si myslím, že se fakticky zlepšuješ, protože píšeš články, které mají hlavu i patu a navíc dokážou být i přínosné + je v nich zakompoováno oblečení (ano, tady si trochu vyčítám, že se článkům taky nevěnuji víc).
    A k oblečení: ty rifle! Chci je vidět častěji :DD!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Rozhodně je vidět, jak ses s blogem posunula. A je to perfektní! ♥ Moc se mi líbí outfit i celkově článek. Zkrátka je nutné víc přemýšlet a ne se snažit jen ,,nakrmit'' čtenáře.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Si neskutočná! Nádherný outfit. :)
    http://valley-of-the-dollss.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE