ŠPANIELKA

2017-06-17

Síce ešte stále dopisujem jednu seminárnu prácu, ale skúšky mám už úspešne za sebou. Tento semester bol viac zábavný a menej stresujúci, aj keď vybavovačky na Erasmus mi dávajú dosť zabrať. Každý večer rozmýšľam, čo budem robiť v Španielsku. Budem odkázaná sama na seba, s mojou znalosťou cudzieho jazyka. Budem bývať na byte s dvoma ďalšími cudzinkami (už teraz viem, že jednou z nich bude Talianka). Budem si musieť niečo variť, keďže obedy v ich jedálňach stoja päťkrát viac ako v Mlynskej doline. Nikdy nebudem mrznúť, keďže v zimnom období teplota neklesne po nulu. Budem večerať najskôr o deviatej, pretože takto to robia Španieli. Budem chodiť na kurz španielčiny a snáď získam aj certifikát. Budem sa snažiť premiestňovať pešo alebo na bicykli (aspoň počas prvých mesiacov môjho pobytu, keď bude ešte horúco). Budem chodiť do školy založenej v trinástom storočí. Budem bývať v meste nasiaknutom históriou. Budem ďalej od mora, ale takto som to chcela. Asi nebudem mať čas pridávať články na blog, ale budem sa snažiť fotiť všetko, čo vidím a zdieľať moje zážitky s vami na instagrame. Prvýkrát v živote poletím. Budem čas tráviť s ľuďmi, ktorí sú povahovo úplne iní (aneb Španieli majú viac na saláme). Budem bývať v meste, ktoré je probližne rovnako vzdialené od Madridu ako od mora. Budem oslňovaná španielskym slnkom každý jeden deň. Budem si zvykať na nový spôsob výučby. Budem sa stretávať nielen so Španielmi, ale aj s ľuďmi z rôznych kútov sveta. Budem sa snažiť nabrať čo najviac skúseností a zážitkov, ktoré budem môcť v budúcnosti využiť v svoj prospech. A aj keď budem znova v strese (asi v najväčšom, aký kedy zažijem), konečne sa budem spoliehať len a len na seba (taký malý "survival" pobyt to pre mňa teda bude). 

Aj keď zatiaľ iba hádam, čo asi budem robiť sama stratená hľadajúca priateľov a bažiaca po štúdiu na zahraničnej univerzite v Španielsku, už teraz viem, čo budem nosiť. Táto čierna sukňa je pre mňa stelesnené leto v podobe španielskeho západu slnka - dokonalá sukňa, ktorú už nikde nenájdem, ktorá mi dokonale sedí, a ktorú zo seba nedám dolu najbližšie mesiace. Volániková móda ma pohltila, nie však v tom "trendy" zmysle. Z každého trendu, ktorý sa mi zapáči sa snažím vyťažiť niečo originálne a tak keď sa mi páčia volániky, tak nesiahnem po prihovanej off-shoulder košeli s volánikmi, ktorú už má každý, aj keď je to najľahšia voľba. Nájdem si niečo osobité, čo sa mi páči a budem to môcť nosiť stále. Jeden príklad ste už mohli vidieť na instagrame, no tento je novší. Jednoduché biele tričko nesmie chýbať ani v tom mojom šatníku, no ja rada všetkému pridávam svoju osobitosť. Veď povedzme si pravdu, kebyže tam nie je tá roztomilá volániková kapsička, tak si niekto pomyslí, že idem na telesnú výchovu (aspoň ja som si to myslela, keď som stála v kabínke s čistobielym tričkom na sebe). Moja stará známa kombinácia - hnedá kabelka, hnedé sandále - ešte nevyhynula a ani tak skoro tomu nebude. Táto kabelka spolu so sukňou sú moje najväčšie letné poklady, ktoré podľa mňa prežijú ešte veľa rokov a dúfam aj generácii. Veď už ja som dedič tejto hnedej koženej nádhery. Nakoniec priateľove okuliare, ktoré rada kradnem a som pripravená na slnečné španielske počasie.

tričko: Zara - okuliare: Bershka - sandále: CCC - sukňa a kabelka: poklady

 Keď si uvedomím koľkokrát som v tomto články napísala rôzne tvary slov Španielsko a volánik, chce sa mi smiať.

9 komentárov:

  1. Outfit je super, sukňa ti veľmi pristane. :)
    Semester v Španielsku bude určite dobrodružstvo, ale som si ista, že ho zvládneš. Ja som síce ešte na strednej (čaká ma posledný piaty ročník), ale tiež by som potom na vysokej niekedy chcela skúsiť Erazmus, aj keď ešte neviem, v akej krajine :) ako si už aj písala, asi nebudeš mat čas na blog, ale ak by si si ho niekedy počas Erazmu našla, budem sa veľmi tešiť :)

    deerlylost.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Za tu sukni bych položila život :D! Ale vážně, je dokonalá, taky mám moc ráda tento styl a všimla jsem si, že teď ten jakoby "zvýšený pas" hodně jede, stejně tak sukně na knoflíky, takže jsi měla opravdu velké štěstí, když jsi našla tento poklad.
    A jak jsem psala u předchozího článku, přeju ti na Erasmu ty nejlepší a nejzábavnější zážitky, věřím, že jich bude :D. Určitě bude těžké se aklimatizovat, minimálně třeba první měsíce, ale přeci jen, to je život a další zkušenost :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc ti to sluší, ta sukně je nádherná! :) Věřím, že si Erasmus moooc užiješ a zvládneš na jedničku, hlavně ti to dá opravdu hodně do života. Španělsko je krásné, hned bych tam zase taky jela. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. V prvom rade - musela som sa zasmiať pri "budem si musieť variť" :D A len pevne dúfam, že nemáš z toho nejaké obavy alebo čo :D Ja som sa sťahovala do Bratislavy s minimálnymi zručnosťami, ledva som vedela urobiť špagety, a teraz spolu s kamarátkami vymýšľame kadejaké zdravé recepty od výmyslu sveta :D Skôr sa na to teš - hoci budú momenty, kedy by si radšej skočila do jedálne k hotovému jedlu, pri sporáku sa určite nájdeš, zistíš, že "hrať sa" s jedlom je zábava a človek si pri tom aj oddýchne :D
    Na Erasmus sa veľmi teším s tebou a pevne dúfam, že Španielsko len prekročí tvoje najvyššie očakávania ♥
    Sukňa je nádherná (a motivuje ma k tomu, aby som sa ešte nasledujúce dni poriadne učila a leto si mohla užívať i ja) ❤
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som na tom s varením podobne ako ty na začiatku, veľa som toho v živote teda neuvarila a aj keď som niečo varila, tak mi to zabilo tri hodiny a toto je práve to, čo ma odrádza. Som v tom pomalá a trošku aj lenivá to pratať, preto mám radšej, keď sa niekde idem najesť do jedálne, ale snáď ma to začne baviť tak ako teba a možno sa naučím aj nejaké španielske špeciality :D

      Odstrániť
  5. Tak to sa teším s tebou! Veď Španielsko je predsa len ďaleká krajina a prežiť tam sama bude riadny "masaker". Ale ty to určite zvládneš <3 Samozrejme ti blahoželám, že si úspešne zvládla skúšky. Aspoň máš ako také vytúžené voľno :)
    Ináč outfit je prekrásny a keby som mohla, tak ti tú sukňu ukradnem :D
    WITH GREY WOLF

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To všechno zní tak krásně a děsivě zároveň! Určitě to bude skvělá zkušenost a nakonec to bez problému zvládneš, jinak to ani s touhle sukní nepůjde. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. V Španielsku si to určite užiješ a bude to skvelá skúsenosť! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tá sukňa je úžasná :P a to že ideš na Erazmus do Španielska ti celkom závidím :) je to krajina kam by som sa rada išla niekedy pozrieť :) a určite si to tam užiješ a budeš mať kopu zážitkov :P nech sa ti tam darí :)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE