TRENDY 2017 NA OŽIVENIE LETNÉHO ŠATNÍKA

2017-06-24

Pôvodne som tento článok chcela zamerať na jar, ale bohužiaľ som to nestihla a tak to budú letné trendy, ktoré sa mi veľmi páčia a vidím ich na každom jednom človeku na instagrame, youtube a všade možne (len nie v mojom okolí, ha). Prvý trend, do ktorého som sa zamilovala a určite by som ho odporúčala vyskúšať (sama sa naň lakomím už dlhšiu dobu, ale nič poriadne mi nepadlo do oka) je červená farba. Tá sa v roku 2017 rozmohla extrémne na všetky kúsky. Najmä, čo sa týka kombinácii s takou cyklamenovou ružovou (toto je už na mňa trošku veľa). Kedysi bola červená farba moja obľúbená (mala som dokonca červené rifle), no akosi som ju dostala z môjho šatníka preč, keďže táto farba patrila skôr do môjho detstva. Tento trend ma však inšpiroval k návratu. Červená farba podľa mňa znázorňuje ženskosť a k nadčasovým červeným perám sa jednoznačne hodí. Ďalšie veľké plus je, že s denimom vyzerá božsky a veľmi prirodzene. S čierno-bielymi kombináciami taktiež ide do kopy a preto nepochybujem, o tom žeby si v mojom šatníku našla nejaké to pekné miestečko. Najviac by som sa prikláňala k červenej sukni či k jednoduchému červenému crop-topu, a keďže som si po skúškovom po obchodoch trochu pobehala, viem vám povedať, že pekné červené kúsky tam ozaj nájdete.

Ďalší trend, ktorý sa už túto jar, no podľa mňa je vhodnejší na leto, rozmohol sú slamené, drevené, pletené tašky. Najmä tie slamené v kruhovom tvare spozorujete na každej fashionista dievčine. Tento prírodný nádych ma veľmi potešil, keďže sa dá perfektne využiť počas letných dní a opäť sa hodí ku všetkému. Mne sa najviac páči s letnými šatami, či s bielou blúzkou a rifľami (opäť skvelý kúsok, pri ktorom denim vyzerá úžasne). V poslednej dobe som si dokonca všimla, že si veľa ľudí zohnalo tie obrovské slamené plážové tašky a nosia ich do mesta, čo si myslím, že je skvelý nápad, najmä ak idete na nákup ovocia a zeleniny na trhu či kvetov. Ja som sa tomu potešila aj preto, lebo mám doma jednu drevenú/slamenú tašku po mamke a tak by som ju mohla niekedy oprášiť a skúsiť skombinovať, však budem aspoň chvíľu in.

Nakoniec som sa sústredila na niečo odvážnejšie, čo by aj mne pomohlo otvoriť sa trochu niečomu zaujímavejšiemu a divokejšiemu. A tými sú vzory, najmä tie farebné, To, že sa kvetované vzory (do ktorých som kedysi bola nesmierne zamilovaná) vrátili (aj keď pravdupovediac, ony tu boli vždy s nami) ma nesmierne potešilo. Letné šaty, blúzky a topy ožívajú kadejakými farbami, kvetinkami a inými vzormi. V poslednej dobe ma taktiež zaujali aj obleky, ktoré sú celé vzorované a tak som si neodpustila nalepiť tu nejakú inšpiráciu. Taktiež by som siahla aj po nejakej midi sukni, túto dĺžku veľmi obľubujem. Žlté kvety ma zaujali najviac, čo je dosť čudné, keďže žltú farbu veľmi nemusím. A tak si budem musieť hľadať svoje žlté kvety ďalej, keďže v obchodoch som žiadne nenašla, čo je celkom škoda. Kvetované vzory a celkovo kvety vo mne tiež vyvolávajú jemnú ženskosť, ktorá sa dá vyjadriť, ako ste mohli vidieť, aj farbami, aj vzormi, nielen odhalenými časťami tela.

Ďalšie zaujímavé trendy, ktoré som si všimla na sociálnych sieťach sem len vypíšem, pretože koláže by boli na mňa už veľa. Vzor gingham ste snáď videli všade (práve rozmýšľam, či to má aj slovenský názov). Tento čierno-biely vzor môžete nájsť takmer všade, ja sama som siahla po takto vzorovanej sukni z H&M s volánikmi, podobnú len dlhšiu nájdete aj v Zare. Ďalšie známe kombinácie sú červeno-biela (červená je totiž hit) a ružovo-biela. O volánikoch už radšej nebudem rozprávať, keďže som o nich v minulom článku básnila. Pravda je však taká, že momentálne sa vyskytujú na každom kúsku oblečenia, či už ide o nohavice, sukňu, tričko, off-shoulder top a tak ďalej. Čo sa týka nohavíc, tak je pravda, že úzkym rifliam sa dalo zbohom už dávnejšie a čím viac rozbité a roztrhané konce, tým lepšie. V poslednej dobe sa taktiež rozmohli také tie latexové sukne, ale aj iné latexové kusy odevu ako bundy či topánky. Letné zaväzovacie šaty sa stali hitom a musím povedať, že to mi je vážne sympatické, keďže sú zvyčajne z ľahkého materiálu a nosia sa skvelo pri vysokých teplotách. Na topánkach sa taktiež ujala slama v rôznych podobách a výšivky sa nájdu stále všade, aj keď tento trend sa mi veľmi nepáči, lebo tuším, že tu s nami možno neostane dlho a už o niekoľko rokov sa fashionistky budú hanbiť vytiahnuť sukňu s vyšitými ružami či bomber s vtipnými nášivkami.

Na aké trendy ste v poslednej dobe narazili vy? Ktorým ste podľahli a ktoré by ste radi vyskúšali?

7 komentárov:

  1. Volániky nie, ale výšivky áno, kvetinky tiež a tie slamené tašky sú fakt krásne :)

    Flung out of space

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Červená farba je veľmi odvážna, čo sa mi na jednu stranu páči, pretože skombinovať ju nie je vždy najjednoduchšie, no práve to ma od nej trošičku odrádza a bojím sa, že by som vyzerala ako Santa alebo by som sa mohla postaviť do stredu premávky, pretože by ma každý videl :D Kvetinové vzory mi sú tiež veľmi blízke, keďže pôsobia veľmi jemne a dievčensky ❤
    Mne sa, naopak, výšivky veľmi páčia - ale, samozrejme, záleží na veľkosti a vzore. Tie na denime vyzerajú zaujímavo a myslím, že v kombinácii s jednoduchými kúskami celý outfit oživia.
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
  3. V prvom rade krásne koláže!! Ja keď som bola malá tiež som mala červené rifle a cítila som sa ako najväčší trendsetter (haha) Červená sa mi vždy páčila, ale mám pred ňou menší rešpekt. Predsa len je to výraznejšia farba ako zemité, ktoré nosím ja. O drevených taškách počujem prvý krát (mala by som sa hanbiť) ale vyzerajú zaujímavo. Neviem či je to moc praktické ale móda nie je o praktickosti. Čo sa týka trendov, podľa mňa sa veľmi rozbieha aj žltá farba. Všetci majú niečo žlté zrazu na sebe.
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Červenú som vždy milovala a vždy som musela mať nejaké kúsky aj v šatníku. Všetky ostatné trendy, ktoré si tu spomenula sa mi tiež veľmi páčia, no najviac si teraz robím zálusk práve na nejakej gingham sukni alebo šatoch. ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Aké skvelé koláže!
    Červená bola tiež mojou naj farbou, keď som bola malá, no teraz najviac červenej majú moje dve pásikavé tričká. Na viac si ešte netrúfam, pretože som tak nejako nenašla presný odtieň, ktorý mi sedí. Ale v obchodoch je jej ozaj veľa.
    A čo sa týka výšiviek, neviem sa rozhodnúť, či sa mi páčia alebo nie. Také tie "folklórne" biele košele alebo šaty s výšivkami sa mi ozaj páčia, ale na riflovine ma veľmi neoslovili.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tak to je super článok - toľko inšpirácie v jednom - nádhera!
    myslím, že tohtoročné trendy sú trošku širšie, ale obohatiť si šatník je vždy dobrá voľba! :).

    KEJMY ♥.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Zvonové rukávy jsou super, jen někdy trochu nepraktické. :)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE