BULLET JOURNAL: AUGUSTOVÝ ZAČIATOK

2017-08-26

Veľmi rada začínam nové veci a veľmi rada ich aj nedokončujem. Aj napriek tomu, že som verný introvert, občas sa stane, že ma niečo nadchne a potom to aj tak rýchlo odpláva a neviem sa k tomu dokopať. Momentálne je to moja absencia na blogu. Nie je to preto, žeby som nemala, čo pridávať. Mám veľa fotiek a nápadov, no keď dôjde k realizácii, tak vtedy príde problém. V poslednej dobe je toho viac. Začnem niečo robiť, nedokočím a prejdem k inej veci. Veď momentálne čítam jednu knihu už skoro mesiac (už len 5 kapitol, jáj). Je tak veľa vecí, ku ktorým by som sa aj chcela vrátiť ako je napríklad tanec, grafika vo photoshope, denníčkovanie. Občas mám strach, že to už nebude také dobré alebo som na to príliš stará (wtf?), alebo na to jednoducho nemám čas (výhovorka). Keďže už o dva týždne sa budem nachádzať v cudzej krajine, rozhodla som sa, že sa trošku prekonám a vrátim sa aspoň k jednej starej dobrej aktivite, ktorú mám naozaj rada - plánovanie + denníčkovanie. 

Jedného pekného dňa som narazala akosi zázrakom na youtube video s názvom "Bullet Journal". Je pravda, že som o ňom už počula, ale myslela som si, že je to celkom normálny to-do list, kde si však dávate vlastné značky k ukončeným, nesplneným či nedokončeným aktivitám. Na youtube som však našla, že je toho oveľa viac a obnáša to aj oveľa viac kreativity, čo sa mne neskutočne páči, keďže vždy som mala rada takéto kreatívne aktivity. Som začiatočník, ktorý si pred polrokom kúpil 2 zápisníky s tým, že sa mi možno raz hodia a teraz prišiel ten čas. Moja ružový kniha z Tigra ma bude sprevádzať Španielskom

Na tomto spôsobe plánovania a denníčkovania sa mi páči to, že si sama môžem vybrať, čo mi vyhovuje a čo nie. Nemusím sa riadiť absolútne ničím. Väčšina "Bullet Journals" sú drahé zápisníky s číslovaním, štvorčekami a s ešte drahšími čiernymi perami. Ja som si vybrala zápisník za pár eur a atramentové pero, ktoré mám asi od začiatku strednej (milujem ten pocit písania atramentovým perom, je to také vzrušujúce). Existuje milión vecí, ktoré si do svojho zápisnika môžete vložiť každý mesiac. Ja sa snažím to robiť spôsobom skúšania. Vyskúšam, či sa mi to bude páčiť a ak nie, tak to nabudúce nepoužijem.  

Dnes som sa rozhodla vám ukázať ako som sa pripravovala na august (teraz je to už samozrejme zaplnené). Prvá strana je taká uvádzacia, kde som nakreslila (ach, ja a kresliť, vždy som to chcela vedieť) hory, keďže sa mi výlet v Tatrách naozaj páčil. Ďalej nasledovalo čosi, čo sa volá po anglicky habit tracker. Vypísala som si na papier augustové dni štyrikrát, keďže som si chcela odsledovať 4 rôzne aktivity - čítanie, španielčina, brigáda, jóga. Za každý deň, kedy som aktivitu vykonala som si čísielko zakrúžkovala. Tak aspoň vidím, čo by som mala nabudúce vylepšiť. Pod to som si dala malú poznámočku s dátumami filmov, ktoré chcem vidieť v kine tento mesiac. Na ďalšej strane je jednoduchý mesačný prehľad, ktorý mi úplne stačí. Pri písmenku "p" si vypisujem svoje príjmy a výdavky, túto sekciu chcem v budúcom mesiaci určite rozšíriť, keďže v Španielsku si chcem presne dávať pozor koľko a na čo míňam peniaze. Vedľa toho je prehľad týkajúci sa mojej brigády. Posledné strany sú ukážky dňového plánovania a priestoru na písanie denníka. Zakaždým sa to však mení. Dole vpravo taktiež môžete vidieť prehľad čítania knihy, ktorú som začala začiatkom augusta. Čo sa týka značiek ak tam je krížik znamená, že som to splnila a ak šipka, tak to presúvam na ďalší deň. Celkom jednoduché, ale takto mi to vyhovuje.

Určite mi dajte vedieť, či sa vám tento článok páčil a či by ste chceli vidieť viac o tejto mojej novej záľube. Či už ide o moju inšpiráciu, obľúbené videá, tipy na zaujímavé stránky a podobne. Neviem, ako dlho mi to vydrží, ale ja dúfam, že to zvládnem. Uvidím, či budem mať čas na články v zahraničí, ale každopádne možno neskôr, na konci roka urobím flip-through alebo niečo také. Ďakujem za komentáre a názory.

13 komentárov:

  1. Článok je skvelý. Milujem takéto inšpirujúce články. Určite v tomto pokračuj so všetkým čo ti napadne, či už tie videá, tvoju inšpiráciu alebo nejaké zaujímavé stránky. Veľa šťastia v Španielsku a dúfam, že odtiaľ napíšeš nejaký článok! ☺️

    LEUSLIFESTYLE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne, som rada, že sa páči. A ďakujem za prianie, snáď sa podarí :)

      Odstrániť
  2. bullet journals sa mi neskutočne páčia, mám v takýchto papiernicko-plánovacio-denníčkových veciach celkom úchylku, dokonca som pred pár dňami rozmýšľala, že s tým reálne začnem, no potom som sa pozrela na svoj reálny diár, ktorý je dva mesiace nedotknutý (a to som tam každý deň chcela ppísať čosi významné, čo sa stalo / napadlo ma)... a nejak ma to odradilo, pretože začať s tým a potom to nechať hm bolo by mi toho ľúto a tak to asi ostane pri kochaní sa na výtvoroch ostatných. preto by som určite uvítala aj tvoje flip throughs alebo čokoľvek iné spojené s denníčkovaním. :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môjho plánovača som sa ja nedotkla od kedy som skončila skúšky a pritom som doň škrabala obyčajným perom, čo sa mám kedy učiť. Tuším, že mi to nevydrží navždy a že nie vždy na to budem mať čas, ale za pokus to stojí, si aspoň myslím. Ďakujem za záujem :)

      Odstrániť
  3. Mne sa bullet journals neskutočne páčia a už som to dvakrát aj skúšala, ale nikdy som to nedokončila. Znova ma to začalo lákať, ale bojím sa, že to znova skončí nedokončene.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Toto ma neskutočne fascinuje! Minule som pozerala toľko videlí a hrozne ma to inšpirovalo urobiť si niečo podobné. Keď ja neveim kresliť a zistila som, že po prázdninách už ani pekne písať neveim. ( niežeby som bola nejaký krasopisec) Ale podľa mna na toto potrebuje človek aj trpezlivosť, ktorá mne chýba. Takže na budem asi ten typ človeka čo sa prizerá, chváli, obdivuje a tým to končí. A možno nie možno sa to zmení. Uvidíme
    Mimochodom krásny príspevok!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja taktiež neviem kresliť a moja trpezlivosť je úplne maličká, ale aj tak som sa do toho pustila a ani neviem prečo. Veď za pokus to stojí, aj keby mi to malo vydržať len jeden mesiac, sme tu predsa na to, aby sme skúšali nové veci a hľadali čo nás baví. Ja by som to na tvojom mieste určite vyskúšala, veď keď ťa to nakoniec prestane baviť, nič sa nestane a na to, aby si si urobila takýto bullet journal netreba vedieť kresliť či mať dokonalý rukopis. Aj ja som pozerala videá ako niektoré dievčatá do denníka píšu krasopisne, využívajú kaligrafiu a podobne, no ja viem, že ja také čosi nikdy robiť nebudem a vôbec ma to neodradilo od toho, aby som začala, pretože každý sme iný a každému vyhovuje iný systém. Treba si to jednoducho prispôsobiť sebe a nehľadieť na to, čo mi práve nejde, nájsť iné spôsoby, učiť sa a skúšať. Ďakujem pekne za komentár, som rada, že sa páči :)

      Odstrániť
  5. mozem sa opytat odkial mas ten zapisnik? lebo ja si sice robim bullet journal, ale nemam na to vhodny zapisnik,kedze strany nie su pevne a tvrde :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mám ho z Tigra a nemá pevné a tvrdé strany, má jemné strany, ktoré trochu presvitajú, ale mne osobne to nevadí. Neviem či som vôbec videla zápisníky s tvrdými stranami, to by skôr potom boli nejaký sketchbooky :)

      Odstrániť
  6. Som veľmi rada, že si sa na to dala, určite si to zamiluješ!
    Je vtipné sledovať, aký odlišný je tvoj journal od môjho - ako si ho ty udržala na jednoduchej, minimalistickej, no krásnej stránke, zatiaľ čo ja skúšam kresliť, lepiť, písať a dávať doň všetko, čo priláka moju pozornosť :D Hlavne to neber ako povinnosť, inak ťa to rýchlo prestane baviť. Nemusí byť dokonalý, dokonca ani dokonalý byť nemá, je to len a len pre teba, takže si ho prispôsob svojim predstavám, no najmä požiadavkám ❤
    A flip-through na konci roka by som určite len privítala!
    A STYLISH BEE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
  7. S tím, jak by ses chtěla vrátit ke svým starým zálibám (hlavně k té grafice ve photoshopu) - to jsem úplně já :D. Taky se už bojím otevřít Photoshop a jen něco jen tak lehce zkoušet, prostě už to nebude ono, hlavně, když jsem v podstatě dělala jen grafiku na blog.cz a to o těch slavných celebritách, které zrovna letěly...Takže nejsem grafička v tom pravém slova smyslu:D :/.
    Co se týče takového deníčku, tak to vyoadá strašně hezky a rozhodně bych chtěla vidět víc fotek, jelikož jsem tak trochu voyeurka a strašně ráda zkoumám cizí deníky :DDD! Na druhou stranu bych já asi nic takového nemohla mít, taky se pro něco rychle nadchnu a pak rychle opouštím a hlavně to na mě vypadá moc komplikovaně... ovšem nejvíc jsem líná :D!
    JO a taky jsem ti ale chtěla napsat, že ze všeho nejvíc se těším na tvé články ze Španělska! Ať se ti tam daří :).

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To vypadá krásně! ♥ Určitě bych brala další takovéhle články, jsem pro všechno kreativní, a zvlášť v případě jakéhokoliv zapisování. Jsem jím naprosto posedlá, haha.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ja si rada takéto veci a články pozerám ! Takže za mňa určite áno ! :)
    Je zaujímavé ako si každý človek plánuje a zapisuje veci inak.. inšpiratívne :)

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE