4 VYHLIADKY V BUDAPEŠTI

2018-07-05

Dlhoočakávané vyznanie o mojich budapeštianskych dobrodružstvách sa začína článkom, kde by som vám chcela predstaviť moje obľúbené miesta s najkrajšími výhľadmi. Navštívila som viacero miest, ale Budapešť bola iná v tom, že som viac času trávila v nebesách ako nohami pevne na rovine. Keďže sa o Maďarsku celkovo hovorí ako o rovnej krajine, tie výhľady boli na nezaplatenie.

Ako prvé sme navštívili ešte v deň príchodu Baziliku sv. Štefana. Môžem ju bez problémov zaradiť medzi najkrajšie budovy, ktoré som v živote videla. Výstup na panorama tower nás ako študentov stál v prepočte 1,50€ (odporúčam si, samozrejme, zmeniť peniaze na forinty).


Druhý deň sme sa vybrali na kopec, ktorý sme videli už prvý deň na druhej strane Dunaja. Nachádzala sa na ňom Socha slobody, ktorú sme si nechceli nechať ujsť. Výstup zadarmo, náročnosť vážne nízka.


Tretí deň sme skončili na hrade, odkiaľ sme videli trochu inú časť mesta. Opäť bol výstup zadarmo bez obtiažností. Hore sa dokonca dalo vyjsť zubačkou či prenajatými vozíčkami, ale prišlo nám to ako zbytočne vyhodené peniaze.


Ako posledné sme navštívili preslávené budapeštianske oko, ktoré nás síce zaujalo najmenej a stále najviac, ale dovolenka je dovolenka a vyskúšať sme si to chceli. Zaplatili sme za to 8€ každý a kto má náladu na také srandy, nech si to užije.


O mojich budapeštianskych zážitkoch a radostiach sa rozpíšem v ďalšom článku, ktorý by som chcela venovať len mojej nekonečnej radosti s môjho prvého bezrodinného výletu do zahraničia (ak nepočítam Erasmus a školské výlety). Komentárov mám dosť, fotografií tiež, takže mi určite dajte vedieť, či by ste ich chceli vidieť.

7 komentárov:

  1. Taky pojedu do Budapeště, takže si každých tipů dost cením. :)


    Dokonalý tabu

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V Budapešti som ešte nebola, ale veľmi rada by som to čoskoro zmenila. Určite sa budem snažiť navštíviť aspoň jedno miesto z tvojho článku. Tá architektúra je nádherná!

    netrhajte (k)vety / moje prvé yt video

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prekrásne fotky, fakt! V Budapešti som bola len raz, niekoľko rokov dozadu, a to sme ani neprešli všetky tie jej highlighty. Určite sa tam chcem ešte niekedy pozrieť.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Budapešť som zatiaľ ešte nenavštívila - čo je (ako vidím), dosť veľká škoda, najmä keďže to nie je tak ďaleko :D Určite privítam aj viac príspevkov o tomto výlete - dúfam, že sa mi tam čo najskôr podarí dostať, takže by mi to veľmi pomohlo ❤
    Nádherné fotky!
    BEE A CHANGE // Facebook Page

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Och ako sa ja rada pozerám na cestovateľské články! <3 V Budapešti som bola a je to snáď to najkrajšie mesto, aké som kedy videla! Toľko krás, ktoré som tam mala možnosť vidieť sa ani slovami nedajú opísať. <3
    WOLF CHILD

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Budapešť je skvelá. Celkovo ma asi priťahuje už len z toho dôvodu, že som z jednej polovice maďarka a cítim sa tam skutočne dobre. Je tam nádherná architektúra, skvelí ľudia, krásne prostredie... čo viac. Teším sa na ďalšie články!

    monicasworldofflowers

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Netušila som, že Budapešť je takáto nádherná :) Ja som tak chodievala vždy iba na skok, keď sme boli na dovolenke v Štúrove, vybehli sme na "Ostrihom" :)

    IVANNA THE BLOGGER

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE