DOVOLENKOVÝ ŠATNÍK

2018-07-28


Už som späť v Bratislave, nohami pevne na zemi v tomto milovanom meste. Pracujem na kilometrovom gréckom článku, ktorý asi nikto nikdy neprečíta a rozmýšľam, čomu sa budem venovať celý bratislavský august strávený na intrákoch. Ach, tie naše skvelé internáty. Teším sa.

Teraz by som vám však rada predstavila jediné kúsky odevu, ktoré so mnou cestovali do zahraničia takmer na dva týždne. Ako vždy som zvolila minimalizmus a vystavila z neho tieto milé outfity, ktoré som medzi sebou kombinovala a nepretržite nosila. Tým vám chcem ukázať, že na takúto dovolenku sa dá vybrať aj s malým kufrom, iba s príručnou batožinou, s ktorou sa ľahko manipuluje a nezaťažuje vám život. Základom sú vzdušné materiály, jednoduché vzory a bezpodprsenkový oddych. Ako vyzeral môj dovolenkový šatník?

  • jedny maxi šaty s pruhovaným vzorom, ktoré som si kúpila pred dvomi rokmi v Grécku
  • dvoje tričká s nastaviteľnými ramienkami kúpené minulé leto v H&M
  • jedny vzdušné modré kraťasy kúpené pred dvoma rokmi v Bershke
  • jedny elastické rifľové kraťasy kúpené pred tromi rokmi v Bershke
  • jedno vzdušné rozťahané tričko kúpené pred tromi rokmi v Zare
  • jedny šľapky prírodnej farby zakúpené pred šiestimi rokmi v Tescu
  • jedny čierne sandále zakúpené pred štyrmi rokmi v Deichmane
  • jedny slnečné okuliare (vážne ich na dovolenku nepotrebujete troje)

Pamätajte, že na každú ďalšiu dovolenku nepotrebujete vždy nové a nové veci, to je len v nás, že máme potrebu si každé leto kupovať nové plavky či nové šaty na pláž, no ak si kupujete základné kúsky, ktoré sa vám páčia, vydržia vám dlhšie ako si myslíte. Ako dovolenkujete vy?

5 komentárov:

  1. Ak mám byť úprimná, veľmi ma inšpiruje tvoj minimalizmus a to, že máš kúsky, ktoré máš naozaj rada a ktoré skutočne využiješ. Postupne by som tiež chcela dospieť k tomuto bodu. A teším sa na článok o Grécku! :)

    Veta, ktorá mi zmenila život / Facebooková stránka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Minimalizmus milujem a malými krokmi ho aplikujem ako do svojho života, tak aj šatníka. Presne, ako si napísala, človek nepotrebuje stále nové veci - stačí jednoduché a kvalitné. Krásny článok :)

    THE EFFLORESCENCE GIRL

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja veľmi silno verím, že raz budem mať tiež takto zariadený minimalistický šatník, ale to si ešte žiada veľa času aj rokov. A teba zaň veľmi chválim a obdivujem zároveň.:)

    Svet Podľa Konvalinky

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak to ťa veľmi obdivujem, že sa dokážeš zbaliť do jedného jediného kufra. Teraz je to už celkom lepšie (keďže si konečne triedim šatník do minimalistického štýlu a snažím sa byť lepším človekom pre našu plnétku) kedysi to bolo veru strašné. Stačilo niekam ísť na 2 až 3 dni a ja som za sebou pomaly vláčila 2 ťažké kufre, v ktorých boli úplné zbytočnosti...
    Článok je skvelý a teším sa na ďalší z Grécka <3
    WOLF CHILD

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Juj, boli časy, kedy som si zbalila "pre istotu a každý prípad" toľko vecí... a väčšinu som z nich ani nevyužila. Vždy som nakoniec nosila len jedno-dve tričká a šaty. Odvtedy, keď sa niekam chystám, si beriem len práve tie pohodlné a jednoduché kúsky, ktoré viem, že vynosím. :) Tvoj šatník je veľmi pekný, menej je (vždy) viac.

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE