VÍKEND V PRAHE

2019-03-24

Ako ste si mohli všimnúť na insta stories, ktoré som sa snažila vždy aktualizovať, koniec januára som strávila v Prahe. Som veľmi rada, že som za posledný rok stihla obehať takmer všetky susedné štáty. Veľa vecí tu máme na skok a možno si to ani neuvedomujeme. Aj mesto ako Praha má rôzne zákutia a okrem základných povinných zastávok ako Karlov most, Pražský hrad či Staromestské námestie sme objavili miesta a zažili chvíle, ktoré mi vyčarili úsmev na tvári.



kaviarne a reštaurácie
  • Wafflin’ je pekné bistro v blízkosti Žižkovej veže, ktorú som vždy chcela vidieť. Ideálne na raňajky, plné čerstvých ingrediencií, musím povedať, že ako človek, ktorý veľmi nemusí presladené veci, som bola milo prekvapená, keďže wafle samé o sebe vôbec neboli až také sladké, a preto som si mohla užiť chuť ovocia. Jedinú nevýhodu, ktorú by som spomenula je, že personál pri chystaní waflí nepoužíval rukavice a jedla sa dotýkali rukami, tak ak toto veľmi nemusíte, touto správou vás veľmi nepoteším.
  • Wrap ’N Roll sme objavili v Smíchove. Lacná alternatíva ázijského jedla, no nepôsobí to ako bežný ázijský fast food, ktorých je v našom okolí mnoho. Prvý krát som ochutnala udon a pad thai, a zamilovala som sa.
  • Kočičí kavárna pre mňa predstavovala radostnú zastávku, keďže som beznádejným milovníkom mačiek. Veľmi pekný priestor plný starého nábytku ma taktiež potešil a s desiatimi mačkami sme mali o zábavu postarané.


vyhliadky
  • Radnica na staromestskom námestí mi poskytla priestor na vyjadrenie svojej malej závislosti. Vždy keď prídem do nejakého mesta, mám potrebu ísť niekam hore, na kopec, na vežu, jednoducho na vyhliadku, aby som to mesto videla tak vcelku. Takmer na každom námestí sa nachádza nejaká vysoká budova, či už radnica alebo katedrála, kam sa dá za menší poplatok vyjsť a Praha nie je výnimkou. 
  • Rozhľadňa Petřín bola druhým miestom, kam som chcela zavítať, aby som videla Prahu zhora. Bola to oveľa lacnejšia alternatíva k Žižkovej veži, z ktorej som bola celkom sklamaná, keďže vstupná cena bola vysoká. Petřín sa nachádza ešte vyššia ako Žižkova veža, keďže stojí na kopci. V okolí sa nachádza taktiež pekný park alebo observatórium, ktoré chcem ešte niekedy navštíviť.


kultúra
  • DOX ste mi odporučili na Instagrame a ja vám za to veľmi ďakujem, pretože táto galéria bola jeden veľký zážitok. Strávili sme tam tak dve hodiny a aspoň sme príjemne zabili čas pred odchodom vlaku, keďže sme si mohli pekne odložiť batožinu do šatne. Táto interaktívna galéria ma veľmi bavila, keďže sme sa nemuseli na umenie len pozerať, ale mohli sme sa ho aj dotknúť, niečo skúsiť. Trochu sme sa aj stratili, keďže sa nachádza v zaujímavých priestoroch, ale pobyt vo vzducholodi to hneď napravil.
  • Bonjour Monsieur Gauguin bola výstava, ktorú sme navštívili v Paláci Kinských NGP. Na tejto výstave sme mohli vidieť obrazy umelcov, ktorý sa inšpirovali Gauguinom a tému ich prác predstavovalo Bretónsko. Obrazy, kde dominuje modrá farba a more sa mi veľmi páčia a okrem iného som mohla vidieť pár prác A. Muchu, do ktorého prác som sa zaľúbila už na strednej škole po tom, čo nám ho predstavila učiteľka na hodinách umenia a kultúry.


ubytovanie
  • AirBnB nám už druhý krát poskytlo bývanie v zahraničí a s týmto ubytovaním sme boli viac než spokojný. Prenajali sme si na pár nocí izbu so samostatnou kúpeľňou v Smíchove. Pekne vyriešené priestory, ideálne pre dvoch, aj keď sa tam okrem jednej spoločnej postele umiestnenej na paletách nachádza aj tretia. Pokojné prostredie, lacné jedlo v blízkosti a pekná dostupnosť, keďže rovno pred budovou sa nachádzala zastávka na električky. Nemôžem si tieto priestory dostatočne vynachváliť, ale teším sa na ďalšie takéto milé výlety.

4 komentáre:

  1. Tak tie fotky sú DOKONALÉ. Vážne prekrásne! Tento článok si ukladám do knižnice a pri návšteve Prahy určite využijem tvoje tipy!
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Mám písať bakalárku a robiť veci do školy, ale teraz mám chuť si zbaliť veci, sadnúť na vlak a ísť do Prahy :D Bola som tam dvakrát a veeeľmi dávno, čo teraz ľutujem, lebo je to super blízko. Takže vďaka za tip, určite čo najskôr začnem plánovať výlet niekedy okolo júna :D ❤
    BEE A CHANGE // Facebook Page // READ ABOUT "QUICK LIFE UPDATE"

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Je smutné, že v Prahe (ani nikde inde) som ešte nebola a musím súhlasiť s Bee! Najradšej by som sa hneď teraz zbalila a odišla. Ak tam niekedy zájdem (čo naozaj dúfam) tak jednoznačne navštívim všetky kaviarne, o ktorých si písala <3
    NORALIC

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE