THE ORDINARY

2019-06-21


The Ordinary ma ako značka starostlivosti o pleť zaujala už na prvý pohľad. Jednoduché a minimalistické balenia bez žiadnych okrášlených opisov, ktoré vám sľubujú zázračnú pleť. Názov presne zodpovedá obsahu, ktorý nepozostáva z množstva ingrediencií. Táto značka spadá pod Deciem a má predstavovať dostupnejšiu a lacnejšiu verziu starostlivosti o pleť, ktorá sa skladá najmä z konkrétnych aktívnych látok prospešných pre našu pleť. Okrem iného všetky výrobky sú bez parabénov, síranov, minerálnych olejov, farbív a nie sú testované na zvieratách

Táto myšlienka zjednodušiť a rozbiť drahšie formulácie na lacnejšie a dostupné aktívne látky ma naozaj zaujala, keďže posledné mesiace chodím po obchodoch a pozerám na zloženie každého výrobku, ktorý si dám na pleť. Na jednej strane sa chcem vyhnúť mainstreamovým značkám, ktoré často obsahujú silikóny, parabény soli a iné látky, ktoré môžu našej pleti škodiť, no na druhej strane si taktiež nemyslím, že len čisto prírodnými olejčekmi dokážeme našej pleti dostatočne pomôcť, najmä ak má daná pleť aj isté zdravotné komplikácie ako akné, dermatitídu či podobne. Ja mám prírodnú kozmetiku veľmi rada a v istých formách ju používam, ale taktiež si myslím, že naša pleť potrebuje isté aktívne látky, ak ju chceme chrániť, omladzovať a čistiť.

Ja som s pleťou nikdy nemala veľké problémy, no v poslednej dobe som si všimla, že moja extrémne suchá pleť, ktorá sa neustále ošupovala sa zmenila na zmiešaný chaos plný upchatých pórov a čiernych bodiek. Taktiež sa mi výrazne zhoršila povrchová textúra pleti, a preto som začala hľadať rôzne výrobky, ktoré by mojej pleti dokázali pomôcť. Začala som sa viac vzdelávať v oblasti starostlivosti o pleť. Tento proces zlepšenia pleti mi môže zabrať ešte veľa času, ale cestou som narazila na dva produkty, ktoré rada používam.


Niacinamide 10 % + Zinc 1 %
O tomto výrobku som si toho pozrela veľa a nenašla som nič iné ako chvály. Vitamín B je totiž svätý grál a pleť vám zaň poďakuje. Keďže redukuje nedokonalosti pleti, akné a zvýšený výskyt rozšírených pórov, rozhodla som sa ho aplikovať na moje čierne bodky a biele vyrážky, ktoré sa občas pár dní v mesiaci objavia. Síce toto sérum používam iba mesiac, neviem si ho vynachváliť. Je ľahké, gélové a skvelo sa nosí aj cez deň. Výrazné zmeny v pleti a textúre som si zatiaľ ešte nevšimla, ale ako prevencia proti vyrážkam zaberá. Nie je to totiž aktívna látka ako napríklad kyselina salicylová, ktorú si aplikujete, keď vám vybehne vyrážka. Toto sérum funguje ako prevencia, ktorá pomáha redukovať. Spomínané vyrážky, ktoré sa objavujú počas mojich dní sa teraz začali objavovať na miestach, kde si sérum neaplikujem ako napríklad chrbát, či dokonca aj obočie (asi si ho musím dávať aj tam). Vďaka tomu som si všimla, že používanie tohto séra má naozaj zmysel a tak už len čakám aj na dlhodobejšiu pomoc pri vyhladení textúry pleti.

100 % Plant-derived Squalane
Druhý výrobok, ktorý som sa rozhodla zvoliť je skvalán, o ktorom som už taktiež veľa počula. Istú dobu som ho používala v sére, kde bol zmiešaný aj s kaméliou proti starnutiu. Táto kombinácia mi však nevyhovovala a zvykla som sa po aplikácii vyhádzať. To ma však neodradilo od kúpy čistého skvalánu a som rada, že som tak urobila. Skvalán je totiž prírodná látka, ktorú máme v koži. Pri jeho aplikácii pokožku regenerujeme a hydratujeme. Má olejovitú konzistenciu, a preto si ho aplikujem iba večer. Ráno však vstanem vždy s hydratovanou pleťou a vôbec nie som vysušená. Skúšala som ho aplikovať aj na pleť s dermaditídou a veľkými suchými miestami a zabral aj v tomto prípade. Je taktiež všestranný. Dá sa aplikovať celkovo na suché miesta po tele alebo dokonca aj na vlasy či rozštiepené končeky.

Niancinamide si aplikujem minimálne raz denne a to ráno. Skvalán práve večer. Niektoré látky od The Ordinary sa nemôžu spolu kombinovať, keďže by mohli zle zreagovať alebo stratiť účinnosť (napr. vitamín B by sa nemal používať s vitamínom C či kyselinou salicylovou). Aj keď sa vitamín B a skvalán môžu používať naraz, všimla som si, že gélovitá konzistencia veľmi dobre nereaguje s tou olejovitou a tak sa pri aplikácii skvalánu môžu objaviť také hrudky/šúľance/šupky alebo ako to nazvať. Preto odporúčam spomínanú oddelenú aplikáciu.

Ak si chcete prečítať čosi viac o značke The Ordinary a spomínaných výrobkoch, určite zavítajte na slovenský blog Zrkadielko. Práve tam som našla väčšinu informácii o týchto produktoch.

5 komentárov:

  1. Ja som dlhé roky zvykla používať kadejaké možné prípravky, snažila som sa aj zotrvať pri niečom dlhšie, aby sa stihli prejaviť nejaké výsledky, ale aj som rýchlo striedala. A teraz používam už len prírodné kozmetiku a moja pleť je lepšia ako kedykoľvek predtým; a ešte sa stále zlepšuje. O značke som však počula samé chvály, minimalistický dizajn polahodil i mojej duši, no musím poriadne preskúmať, aké produkty vôbec ponúkajú, ktovie, možno mi niečo padne do oka ❤
    SIMPLY BERENICA // Facebook Page // READ ABOUT "CAN ONE MAKE A CHANGE?"

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Začala jsem stejnými produkty, plus ještě hyaluronovým sérem. Musím říct, že Niacinamide mi pleť nejdříve doost zhoršil a pak zlepšil, ovšem ne nijak extrémně, takže jsem ho po měsísích používání znovu nekoupila. Taky proto, že podle stránky cosDNA obsahuje Carrageenan, který má výrazně zhoršovat akné. Na jednu stranu mě to dost překvapilo a i proto jsem v úleku už přípravek nekoupila, ale na druhou stranu žádný jiná stránka obsah Carrageenanu neukazuje, takže nevím, co si myslet. Asi jen to, že pokud vidíš změny, je to dobře. A squalane od nich taky používám, chci ale přejít na šípkový olej, protože mi přijde, že už mi pokožku nehydratuje jako předtím. Navíc se cítím blbě, kvůli tomu, že kosmetika se přepravuje letecky až z Kanady a pokud to jde, chci si najít nějakou bližší alternativu.
    Vidím, že můj komentář vyznívá docela pesimisticky a snad i tak, že tě kritizuju :D, což teda nechci. Ale vzhledem k tomu, že já mám pleť pořád docela naprd a občas skoro i brečím, jak dlouho už mě akné trápí, jsem ke spoustě kosmetickcých přípravků neskutečně kritická.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie, práveže ja som rada, keď mi niekto niečo také napíše. Aspoň sa viac dozviem a zistím viac informácii o danom produkte. Ja vždy obdivujem ľudí, ktorí majú väčšie problémy s pleťou a ako skvele to zvládajú. Ja sa potom cítim, že sa nemám ani na nič sťažovať, ale každý má inú pleť a každej pleti vyhovuje niečo iné. Ja dúfam, že sa ti podarí tvoj stav s pleťou zlepšiť a nájdeš niečo, čo ti bude vyhovovať úplne najviac :)

      Odstrániť
  3. S the Ordinary bol obrovský boom. Veľa produktov som vyskúšala aj ja ale Niacinamid mi najviac prirástol k srdcu. Ten produkt je vážne dokonalý! Moja pleť si ho zamilovala.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovedaťOdstrániť
  4. The Ordinary som si prvýkrát objednala asi pred pol rokom a neviem si ich produkty vynachváliť! Jedným z nich je práve 100% plant delived squalane a už dlho som nenašla nič, čo by mi tak úžasne hydratovalo moju suchú pleť. Niancinamide si zrejme najbližšie tiež objednám, pretože sa mi občas vyhodia vyrážky a počujem naňho len chválu <3

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE