XY. DEŇ KARANTÉNY

2020-03-27

Na odľahčenie od tejto celej situácie, čo sa momentálne vo svete odohráva, som sa konečne rozhodla nahrať moje prvé fotografie nafotené na film. Vyzerajú celkom hrozne, keďže išlo o taký amatérsky pokus, ale majú pre mňa skôr nostalgickú hodnotu. Niektoré sú ešte z roku 2018, niektoré z Talianska, Bratislavy, Karlových Varov, Humenného či Mlynskej doliny (nuž, je to zmes, môžete hádať, ktoré odkiaľ).

Prvá časť fotiek je fotená na fotoaparát LOMO SMENA 8M a keďže nemá hľadáčik v strede tela, veľa fotiek je posunutých a nevycentrovaných. Zvyšné fotky (začína fotografiou v lietadle) sú fotené na Kodak STAR AF. Ešte som sa ho očividne nenaučila používať, keďže väčšina fotiek sa mi nepodarila zaostriť. Prvý fotoaparát má manuálne nastavenie všetkého + aj manuálne pretáčanie filmu a druhý je už trochu modernejší, ten má aj blesk a všetko je automatizované. Po mojich prvých skúsenostiach uprednostňujem manuálny fotoaparát, aj keď aj ten som občas zabudla nastaviť a výsledok je dosť viditeľný. Oba fotoaparáty majú v podstate svoje výhody aj nevýhody, no na tom manuálnom nastavovaní niečo je, lepšie zaostruje, dá sa použiť aj double exposure a vyzerá veľmi old school sovietsky. 

Oba fotoaparáty mám po ockovi a verím, že aj vy niečo podobné doma máte. Bežný fotoaparát na film sa dá zohnať aj na bazoši za desať eur, takže ak by ste si to počas týchto dní chceli vyskúšať, určite tomu dajte šancu.


 




4 komentáre:

  1. Tie fotky sú úžasné! Tieto "staré" veci majú jednoducho niečo do seba! Napríklad, ja som si v tieto karanténne dni spomenula, že môj tatino mal kedysi písací stroj a zistila som, že ho ešte máme :) Tak som ho pekne vyčistila a teraz ho používam ja :)

    IVANNA MALIK / prečítaj si: 10 DÔVODOV PREČO: BY STE SI MALI POZRIEŤ VIKINGOV / sleduj ma na IG: @ivannamalik_

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fotky fotené na film majú taký jedinečný vintage vibe, ktorý sa mobilom jednoducho nedá nahradiť — a každá fotka je úžasná ❤

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "TOOTH POWDER BY KVITOK"

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne fotky! Fotky na film majú svoje čaro 🥰

    THE EFFLORESCENCE GIRL

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásné fotky Dianko! Úplně jsi mi připomněla fotky z dětství, které byly dlouho foceny právě na foťák s filmem. Pořád to má své kouzlo a tvé fotky nejsou výjimka:)

    Naty from NATYRALLY.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť

OXFORD © 2017
Theme by Blogs & Lattes

HORE